Boicot USR. Alina Gorghiu: Am făcut o greșeală. Este un gest șicanator

Alina Gorghiu a vorbit despre faptul că reprezentanții USR Timiș vor să blocheze bugetul Timișoarei, după ce au depus o contestație cu privire la procedura de aprobare a proiectului de buget întocmit de primărie.

"Eu am menajat USR. Și poate am făcut o greșeală în acest sens cât am fost președinte PNL. Unii colegi îmi reproșează că am tratat cu duhul blândeții acest partid. Cred că USR dezamăgește. A contesta un buget într-un municipiu ca Timișoara nu înseamnă decât să faci un gest șicanator, care blochează lucrări pe care primăria era obligată să le desfășoare. Și la USR este o neliniște internă și o competiție. Sper ca după congres să renunțe la ideea de partid 'Gică contra' și să devină un partid care poate colabora pe dreapta și care poate să înțeleagă că doar într-o formultă comună putem face opoziție la PSD așa cum trebuie", a spus Alina Gorghiu într-o conferință de presă.

[citeste si]

Uniunea Salvați România, filiala locală Timișoara, reprezentată prin președinte al filialei locale Timișoara, Ionuţ Veţan, a depus o contestație cu privire la procedura de aprobare a proiectului de buget consolidat de venituri şi cheltuieli al Municipiului Timișoara pentru anul 2017.

"Prin aceasta, solicităm respectarea termenului de 15 zile pentru posibilitatea depunerii de contestații la proiectul de buget, de la data afișării acestuia, în conformitate cu prevederile art. 39 alin. 3 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale. Proiectul bugetului local nu poate fi supus aprobării organului deliberativ (în speță Consiliul Local al Mun. Timișoara) mai devreme de trecerea termenului de 15 zile de la afișare pentru depunere a contestațiilor, deoarece art. 39 alin. 4 din Legea nr. 273/2006 prevede că bugetul este supus aprobării în termen de 5 zile de la expirarea termenului de 15 zile pentru depunerea contestațiilor", se arată într-un comunicat emis de USR.

Potrivit celor de la USR, legea spune că locuitorii unui oraș pot depune contestații cu privire la buget în termen de 15 zile de la data publicării sau afișării acestuia și că proiectul trebuie să fie supus spre aprobare în cinci zile de la expirarea termenului de depunere a contestațiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel