Bogdan Niculescu Duvăz, răspuns pentru Klaus Iohannis, legat de Legea Amnistiei și Grațierii

Klaus Iohannis, candidatul ACL la Preşedinţie, a cerut, miercuri seară, în dezbaterea directă cu contracandidatul său în bătălia pentru Cotroceni, Victor Ponta, convocarea Parlamentului de urgență, pentru a discuta şi "pica" Legea Amnistiei şi Graţierii. Legat de această solicitare, deputatul PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat, joi, pentru RFI, că este imposibil convocarea Parlamentului de azi pe mâine. 

"E vorba de o acţiune pur electorală de fapt această cerere ca vineri, înainte de alegerile de duminică să convoace Parlamentul. Probabil că nici nu ştie foarte bine procedura, dar nici nu-i posibil să îl convoci de azi pe mâine, că există nişte termene regulamentare. În orice caz, ar fi imposibil să reuneşti", a afirmat Bogdan Niculescu Duvăz.

În opinia deputatului social-democrat, "povestea în sine e falsă". În plus, Duvăz a precizat că această lege nu a fost inițiată de PSD. "În opinia mea, ea va fi respinsă în viitorul apropiat, când Parlamentul se reuneşte, pentru că e deja o dispută care trebuie închisă. Pe de altă parte, este depăşita ca iniţiativă, are vreo doi ani, dacă nu mă înşel", a mai adăugat Duvăz.

În cadrul înfruntării directe între cei doi candidați la Președinție, organizată miercuri seară, la B1 TV, Klaus Iohannis i-a propus lui Victor Ponta convocarea Parlamentului de urgență, pentru a da un vot negativ în cazul Legii Amnistiei și Grațierii.

Adrian Năstase îl sfătuiește pe Victor Ponta să accepte propunerea lui Klaus Iohannis privind Legea Amnistiei și Grațierii

"Dl președinte PSD, reiau invitația: haideți să convocăm Parlamentul, haideți să punem legea pe tapet această lege. Haideți să picăm această lege și să terminăm odată",  a fost propunerea lui Klaus Iohannis.

Joi, candidatul ACL la Președinție a reiterat solicitarea, joi, în cadrul unei conferințe de presă:  "Solicit preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului şi şefului lor, domnul Ponta, să fie de acord să se convoace de urgenţă Parlamentul pentru mâine (vineri -n.r.) şi să se dezbată Legea Amnistiei şi Graţierii şi să fie picată".

El a mai spus că tot vineri Parlamentul ar trebui să ia în discuţie toate cererile de încuviinţare pentru urmărire penală şi arestare preventivă şi să fie încuviinţate "indiferent de culoarea politică a celor vizaţi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel