Bogdan Matei: România, candidatură pentru organizarea EURO 2028 şi CM 2030

Stadion fotbal
Stadion fotbal

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a prezentat marţi, la Palatul Victoria, primele sale realizări din raportul de activitate pe primele cinci luni din mandatul său.

Ministrul a făcut referire la creşterea substanţială a bugetelor către federaţiile sportive, alocarea de sume considerabile pentru investiţii în complexurile sportive naţionale, organizarea în România de competiţii de anvergură internaţională şi până la desfăşurarea unui program destinat sportului de masă România în mişcare. 

Ministerul are de la bugetul de stat pe 2019 o sumă majorată cu 95% faţă de anul trecut. Acest lucru se resimte mai ales în bugetele federaţiilor, care au parte de majorări substanţiale, unele dintre ele mergând până la procente de 80 şi chiar 135%. De asemenea, majorarea de buget a ministerului se regăseşte şi în sumele considerabile care au fost alocate pentru investiţii în complexurile naţionale. Şi anume 12 milioane lei pentru Snagov, 11,6 milioane pentru cel de la Baia Mare şi 6 milioane lei pentru complexul Lia Manoliu din Bucureşti.

Voi continua cu încă o veste bună pentru campionii noştri. Guvernul ne-a alocat în acest an nu mai puţin de 10 milioane euro pentru premierile sportivilor. Şi abia ce au fost în faţa dvs reprezentanţii FR de Lupte, care au organizat cu succes CE de la Bucureşti, această competiţie face parte din proiectul nostru, mai amplu, de a aduce în România competiţii de anvergură. Am mai găzduit CE de triatlon, un CM de hochei pe gheaţă feminin. Închei cu un program foarte drag mie, pentru că este destinat elevilor şi, aşa cum ştiţi, eu sunt la bază profesor de educaţie fizică şi sport. Se numeşte 'România în mişcare' şi este adresat elevilor din clasele 5-8, nelegitimaţi, şi are alocat un buget de 3,3 milioane de lei, a declarat ministrul Bogdan Matei într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria. 

Guvernul României s-a angajat în organizarea a trei mari evenimente internaţionale, Jocurile Olimpice de Tineret 2024, EURO 2028 şi CM 2030

 

Premierul României a înaintat recent scrisoarea de garanţie din partea Guvernului, prin care România îşi anunţă intenţia de a organiza JO de Tineret din 2024. Şi tot pe tema candidaturilor, cea mai recentă veste este semnarea memorandumului de înţelegere între Guvernele României, Bulgariei, Serbiei şi Greciei la Salonic, pentru constituirea Comitetului iniţial de organizare în vederea depunerii celor două candidaturi comune pentru organizarea UEFA EURO 2028 şi FIFA World Cup 2030. Fac o scurtă referire şi la organizarea meciurilor de la EURO 2020. Vom avea trei arene pregătite să găzduiască antrenamentele oficiale, iar Comitetul interministerial pe care îl conduc se întruneşte lunar pentru gestionarea stadiului obiectivelor şi punerea lor în aplicare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel