Bogdan Licu, prima reacție după ce a fost ales președinte CCR

Inquam Photos / Octav Ganea / Bogdan Licu
Inquam Photos / Octav Ganea / Bogdan Licu

„Voi face tot ceea ce ţine de mine să mă ridic la înălţimea funcţiei de judecător al CCR”, a zis Bogdan Licu.

Procurorul general adjunct Bogdan Licu a declarat marţi, după ce a fost validat de Parlament în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, că va face tot ceea ce ţine de el pentru a se ridica la înălţimea unei asemenea funcţii.

'Am fost ales judecător la CCR, este o mare onoare şi totodată o mare responsabilitate şi voi face tot ceea ce ţine de mine să mă ridic la înălţimea unei asemenea funcţii. (...) Vă garantez că voi fi imparţial faţă de toate partidele politice şi faţă de orice persoană din această ţară', a spus Licu la Palatul Parlamentului, după ce a fost validat de Camera Deputaţilor în funcţia de judecător la CCR. El a afirmat că nu se simte 'omul serviciilor secrete', aşa cum au susţinut reprezentanţii USR, că se simte deocamdată magistrat şi nu este omul nimănui.

Bogdan Licu a mai spus că nu are de gând să conducă CCR şi că are o părere foarte bună despre el

'Controverse au fost şi mai sunt, nu doar faţă de mine, faţă de multă lume. Contează foarte mult cum te priveşti tu. Eu vreau să spun că mă pot uita liniştit în ochii mamei mele şi în ochii copiilor mei fără să îmi fie ruşine cu ce am făcut în viaţă. (...) Bineînţeles, contează părerea celorlalţi şi trebuie tot timpul să ţinem cont şi de părerea celorlalţi şi atunci când părerea celorlalţi nu este tocmai favorabilă, trebuie să facem în aşa fel încât să demonstrăm că ei la un anumit moment s-au înşelat sau au avut o percepţie greşită asupra ta. Şi asta am încercat să fac eu', a menţionat el. Licu a adăugat că dosarul 'Revoluţiei' este un dosar important pe care l-a instrumentat în cariera sa.

'Ceea ce am făcut eu în ultimul an cu mânuţele mele este dosarul 'Revoluţiei'. În 2016, când acel dosar era clasat, eu am avut curajul, l-am redeschis, Înalta Curte mi-a confirmat redeschiderea acelui dosar şi, ce e mai important, a statuat că acolo sunt crime împotriva umanităţii care sunt imprescriptibile', a mai declarat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel