Bogdan Hossu, avertisment după ce Florin Cîţu a anunţat creşterea contribuţiei la Pilonul II

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a explicat că o eventuală creştere a contribuţiilor la Pilonul II de pensii, conform proiectului anunţat de ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, ar putea creşte deficitul bugetar în 2021. 

"E o declaraţie care poate să ne dea posibilitatea să stăm 5 ore nonstop pe acest subiect. Revenind la anunţul domnului Cîţu de a creşte procentele care se mută de la fondul public în administrare privată, ţin să menţionez următorul lucru. 6 la sută era în legea iniţială adoptată în 2004. Ulterior, prin modificări legislative, procentul a coborât la 3,7 la sută. Atenţie, în 2017, prin faimoasa şmecherie numită ordonanţa 79 s-a crescut baza prin care se aplică acest procent, când s-a introdus trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat", a spus Hossu la Antena 3. 

VEZI ŞI Cîțu, anunț despre PENSII. Crește contribuția la PILONUL II

Risc pentru deficitul bugetar

"Dacă se respectă creşterea pensiilor din septembrie, fără majorarea contribuţiilor de la Pilonul I la Pilonul II, anul viitor trebuie să transferăm pentru a putea plăti pensiile aflate în plată echivalentul a 1,8 la sută din PIB. Dacă domnia sa spune că vrea să crească de la 3,7 la sută la 6 la sută, acest deficit va creşte mai mult", a mai spus preşedintele Cartel Alfa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel