Bogdan Despescu, șeful Poliției Române, DEMIS. Carmen Dan, cerere pentru Mihai Tudose

Ministrul de Interne, Carmen Dan a anunțat că a solicitat DEMITEREA din funcție a șefului Poliției Române, Bogdan Despescu. Cererea a fost deja trimisă premierului Mihai Tudose. 

"Așa cum am anunțat am cerut clarificări de la Poliția Română. Am constatat că foarte rapid, Poliția Română a făcut o informare în cursul serii trecute. Am văzut că această informare a vizat comportamentul de la serviciu al polițistului acuzat de pedofilie. Am constatat că nici un șef din Poliție nu și-a asumat nici un fel de responsabilitate pentru că o astfel de persoană cu antecedente a fost încadrată. Am descoperit că superficialitatea testărilor a dus la situația ca astfel de oameni să ajungă în Poliție. Mă declar total nemulțumită de explicațiile pe care le-am primit. Nu am văzut în aceste zile pe nimeni dintre șefii Poliției Române să apară și să dea explicații. Această atitudine este o constantă pe care eu mi-o asum că nu am putut să o schimb. Singura măsură pe care am văzut-o luată a fost demiterea domnului Emil Vornicu. Nu este suficient," a spus Carmen Dan.

"A lipsit o întrebare clară: Cum de nimeni din cei care aveau atribuții de cunoaștere a polițistului nu a știut despre aceste devieri comportamentale? Ce s-a întâmplat cu șefii care au auzit de astfel de acuzații asupra unui polițist? Nu-mi explic de ce informația primară a fost raportată cu întărziere ministrului. Vreau să avem curajul de a ne asuma că avem probleme în sistem și să putem găsi soluții. I-am cerut domnului Despescu să aibă o discuție cu șeful Serviciului Omoruri ca să aflăm detalii din dosarele din anul 2012. I-am trimis deja premierului cererea de înlocuire din funcție pentru șeful Poliției Române, chestorul șef Bogdan Despescu. Am cerut premierului împuternicirea pentru o perioadă de 6 luni în această funcție a domnului chestor principal Cătălin Ioniță, actualul șef al Direcției Generale Anticorupție, acesta având un mandat explicit de a finaliza această diagnoză de sistem pe care am cerut-o în cursul zilei de ieri. " a mai spus Carmen Dan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel