Bogdan Despescu, demitere. Mihai Tudose NU semnează demiterea

Mihai Tudose a anunțat că nu va semna propunerea de demitere pentru șeful Poliției Române, trimisă de ministrul de Interne, Carmen Dan. 

"Am vorbit astăzi cu domnul Despescu. Mi-a prezentat raportul care am înțeles că a fost gata abia azi-dimineață. Am înțeles că noua propunere pentru șefia Poliției Române și-a declinat dorința de a prelua această funcție. L-am rugat pe domnul Despescu ca într-o săptămână să-mi prezinte măsurile luate de domnia sa, pentru remedierea situației. Ceea ce totuși trebuie remarcat este că acel făptuitor a fost prins totuși în două zile. E o notă foarte bună pentru Poliție. De ce nu s-au luat și alte măsuri sau unde au scârțâit lucrurile, voi vedea după aceată săptămână când urmează să-mi prezinte concluzia, " a spus Mihai Tudose, în deschiderea ședinței de Guvern. 

În urmă cu doar o zi, Carmen Dan a anunțat că a trimis premierului cererea de înlocuire din funcție pentru șeful Poliției Române, Bogdan Despescu, pentru proasta gestionare a situației care a dus la posibilitatea ca un pedofil să ajungă să fie încadrat în Poliție.

 "I-am trimis deja premierului cererea de înlocuire din funcție pentru șeful Poliției Române, chestorul șef Bogdan Despescu. Am cerut premierului împuternicirea pentru o perioadă de 6 luni în această funcție a domnului chestor principal Cătălin Ioniță, actualul șef al Direcției Generale Anticorupție, acesta având un mandat explicit de a finaliza această diagnoză de sistem pe care am cerut-o în cursul zilei de ieri. " a  spus Carmen Dan, în conferința de presă organizată pe 9 ianuarie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel