Bogdan Chirieac: Vom asista la un război de gherilă

Președintele Klaus Iohannis urmează să se întâlnească, luni, cu liderii partidelor parlamentare, prilej pentru președinte să forțeze o demisie a Guvernului Ponta. De asemenea, Iohannis va încerca să atragă de partea sa pe liderii coaliției, chiar dacă aceștia au declarat, duminică, la întrunirea coaliției de guvernare că îl vor susțile pe Victor Ponta.

Analistul Bogdan Chirieac este de părere că în acest moment "vom asista la un război de gherilă între Victor Ponta și coaliția majoritară din Parlament pe de o parte, DNA și eventual președintele Klaus Iohannis de partea cealaltă. Sigur că premierul a luat în calcul mai multe aspecte și a hotărât să nu demisioneze. Este decizia dânsului și eu personal i-o respect, dar acest lucru nu înseamnă că s-au liniștit apele. Va fi în continuare o lungă vară fierbinte, în acest caz, mai ales că de la tribuna Parlamentului domnul Ponta și-a luat niște angajamente. Pentru prima dată l-am auzit vorbind despre cazul Rarinca. Nu l-am auzit până acum vorbind de cazul Rarinca, poate a vorbit, dar nu l-am auzit eu. De asemenea l-am auzit, dând de înțeles că nu este de acord cu abuzuri ale Justiției și că va modifica legi. 

Nu s-a întâmplat acest lucru timp de trei ani de zile, iar în România multe lucruri s-au întâmplat, iar domnul Ponta nu prea a fost prezent în a contracara ceea ce dânsul numește abuzuri ale Justiției", a declarat Bogdan Chirieac.  

Citește și: Victor Ponta: Să fim mai puţin ipocriţi, Iohannis a fost ales preşedinte trimis în judecată la Înalta Curte

"Îmi pare că președintele Klaus Iohannis este locomotiva trendului de  schimbarea a lui Victor Ponta. În primul rând, nu avem bibliografie. Nu știm de un prim-ministru în funcție din lumea civilizată pus sub acuzare de către Parchet pentru presupuse fapte petrecute înainte de a intra în mandat. Deci nu știm cum s-a procedat", a continuat Chirieac.

"Ai un premier urmărit penal, eu am încredere în domnul Ponta, pentru fapte care nu există. Am văzut presa internațională, pentru că DNA a dat un comunicat și în limba engleză, concomitent cu cel în limba română. Toate agențiile de presă acreditate la București au luat comunicatul, că este o instituție a statului... Reacția președintelui a fost oarecum firească, nu înseamnă că Iohannis dorește să-și schimbe premierul în urma unei acțiuni a DNA-ului, deoarece acest aspect arată rău", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel