Bogdan Chirieac: Viorica Dăncilă a făcut ce trebuia. Lucrurile, intens zguduite în Poliție, un organism tăcut, dar foarte puternic

Bogdan Chirieac a comentat discursul premierului Viorica Dăncilă şi a afirmat că ce va urma pentru poliţie va fi fără precedent. 

"Doamna Dăncilă a făcut ceea ce trebuia. Din primul moment, premierul a fost în permanență prezent, n-a fost în weekend sau în vacanță. Premierul Dăncilă a fost acolo și este aici. Măsurile sunt luate în toată zona legislativă. Singura zonă mlăștinoasă este zona de magistratură, procuratura. Că se refuză în continuare să se numească procuror-șef pe funcție și sunt interimari și al PÎCCJ și DNA, deși sunt profesioniști amândoi, acceptați ca profesioniști, nu ca politruci, de cea mai mare partea a societății, blochează începutul reformei în justiție.

(...) Eu cred că pe tot ce înseamnă poliţie, lucrurile vor fi intens zguduite. Poliţia e un organism tăcut, dar foarte puternic. Noi am pus reflectorul pe justiţie şi pe abuzurile îngrozitoare de acolo, rămase fără pedeapsă în continuare. Poliţia arată la fel de urât în România, la fel de rău. Şi există, nu vorbesc despre profesionişti, multe contaminări, la fel ca în magistratură.

Acestea două sunt mai contaminate decât clasa politică. Clasa politică, aşa cum este ea, este aleasă sau realeasă la patru ani și președintele la cinci ani. Acolo, o schimbare are loc prin votul cetăţenilor. În poliţie şi magistratură nu se întâmplă asta!" a spus Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

Vezi și: Viorica Dăncilă, declarațiile momentului: Toate IPJ-urile, controlate. Anunțuri complete de ultimă oră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel