Bogdan Chirieac: USL nu mai are niciun viitor politic

bogdan_chirieac
bogdan_chirieac

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat, duminică seară, la România TV, că este sceptic în legătură cu viitorul politic al USL, deși își dorește ca unitatea alianței să continue, având în vedere că proiectul a vizat un "contract făcut cu poporul român". 

În contextul în care pe surse au apărut informații că liderii USL s-au reunit de urgență duminică seară pentru a discuta în principal divergențele din teritoriu care ar putea pune în pericol alianța politică, Bogdan Chirieac a explicat că "această Uniune importantă" s-a format "pentru a se opune partidului-stat care devenise la un moment dat PDL, condus de domnul Traian Băsescu, din funcția de președinte direct, și pentru a se opune unui sistem de justiție unde politicul dicta".

"De asemenea, s-a făcut un contract, despre care eu nu pot să spun altceva decât că eu îmi doresc ca el să fie respectat. În contractul acela s-a spus: cel de la liberali se duce să candideze la președinție, cel de la  PSD se face premier, contractul fiind făcut cu poporul român și l-a votat 70%", a continuat analistul politic.

USL nu va mai exista multă vreme

Totodată, Bogdan Chirieac dezaprobă declarațiile "aberante" ale unor membri ai USL și consideră că viitorul va aduce multe mișcări pe scena politică.

"Acum aud discuții aberante de genul, "dl Antonescu trebuie să se hotărască dacă dorește voturile PSD" sau "dl. Antonescu dorește să rupă USL pentru a-și spori șansele la președinție". Mi-e greu să argumentez. (...) Eu îmi doresc ca USL să rămână. În același timp, eu nu cred că USL va mai exista multă vreme. USL nu mai are niciun viitor politic. PSD își va pune un candidat, PNL va merge prin altă parte. PNL va încerca să-și găsească alți aliați, și PDL, care, în opinia mea, începe să devină tot mai frecventabil, nu știu la Mișcarea Populară, fiindcă totuși dl Băsescu a fost respins de 88,5% din populația României, nu știu ce-o să fie până la urmă", a conchis analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel