Bogdan Chirieac: "Trebuia să fiți lăsați să votați". Daniel Savu (PSD): "Plecasem hotărât să votez"

Analistul politic Bogdan Chirieac a criticat, vineri seară, în emisiunea "100 de minute" de la Antena 3, strategia PSD și a aliaților de la Putere de a nu vota la moțiunea de cenzură din Parlament. Senatorul PSD Daniel Savu i-a dat dreptate. 

"193 la 13 în favoarea căderii Guvernului Victor Ponta"

Bogdan Chirieac a comentat că "Victor Ponta trebuie să înceapă reconstrucția PSD, care trebuie să se bazeze pe încredere". Analistul a criticat că parlamentarii Puterii au stat în bănci și nu au votat la moțiunea de cenzură, procedând la fel cum au procedat liberalii în timpul lui Emil Boc. "Motiunea nu avea nicio șansă și, în mod normal, trebuia să fiți lăsați să votați", a subliniat analistul Bogdan Chirieac, care a adăugat că "domnul Ponta a început să fie un prim-ministru mult mai bun decât a fost, după ce a pierdut alegerile. Nu există niciun motiv, trebuia să votați la această moțiune. Ca urmare este 193 la 13 în favoarea căderii Guvernului Victor Ponta". 

Strategie de solidaritate

Senatorul PSD Daniel Savu și-a exprimat supărarea că nu a putut să voteze, din solidaritate cu parlamentarii Puterii, colegii săi. El a explicat că partenerii din coaliția Puterii au decis să nu voteze, să stea în bănci și dacă vota doar PSD, diferența era foarte mică dintre voturile pro și contra moțiunii. "Ei (n.r.- parteneri de coaliție) au dorit să arate noi votăm cu Ponta și nu voiau să arate bilele și au zis că mai bine stăm în bănci ca să arătăm că votăm cu Ponta", a explicat Daniel Savu. Senatorul PSD i-a dat dreptate lui Bogdan Chirieac, care a spus că este 193 la 13 pentru căderea Guvernului Ponta. Analistul politic a completat că "domnul Victor Ponta este un premier tânăr, are timp să înceapă reconstrucția partidului". 

"Și eu plecasem hotărât de acasă să votez", a continuat Daniel Savu. "Data viitoare să votați", a spus Bogdan Chirieac. "Sper să fie ultima oară în viața mea de parlamentar când cineva îmi spune să nu votez", a conchis senatorul PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel