Bogdan Chirieac: Toni Greblă a încălcat un embargou pus UE de Putin

Toni Grebla
Toni Grebla

Despre reținerea fostului judecător al CCR, Toni Greblă, analistul Bogdan Chirieac spune că trebuie să așteptăm mai multe informații din partea  DNA.

"Cred că procurorii DNA au fapte solide acolo pentru a cere arestarea chiar și la domiciliu a unui judecător de  CC, care a demisionat urmare a acestei anchete. 

Cred că trebuie să aflăm niște detalii și poate unele lucruri le vom afla, dacă le vom afla în legătură cu relația pe care domnul Greblă o are cu un anumit cetățean rus, a mai declarat Chirieac.

Potrivit informațiilor, Greblă ar fi urmărit pentru trafic de influență și constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare de operațiuni financiare  ca acte de comerț  incompatibile. Practic ar fi încălcat embargoul cu Rusia, precizeară RTV.

"Este vorba despre un embargou pe care Vladimir Putin l-a pus UE. Deci a încălca un embargou pus de Putin e o faptă de patriotism european", a declarat Chirieac la RTV. 

Citește și: Toni Greblă, fost judecător CCR, a fost reținut

"Dar nu despre așa ceva este vorba. Este vorba despre o relație a sa cu un cetățean rus. Trebuie văzut dacă sunt fapte penale în această relație, trebuie așteptat comunicatul DNA, la un moment dat chiar și o sentință a judecătorilor".  

Despre denunțul unui avocat privind intermedierea vânzării a 50 de capre, Chirieac spune că "dacă sari de la struți la capre te duci în altă zonă. Nu cred că DNA se ocupă de așa ceva. Probabil că acolo sun un alt gen de fapte. Din această cauză trebuie așteptat comunicatul DNA, pentru că întâi a fost chestiunea cu struți, care a făcut istorie, iar acum declarația avocatului duce lucrurile în aceeași zonă. Îl arestezi la domiciliu pentru că a încercat să-și vândă niște capre?", a mai declarat Chirieac.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel