Întâlnire Iohannis-Ponta. Chirieac: Nu există soluție pe termen scurt

Analistul Bogdan Chirieac a comentat noua întâlnire dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta, în contextul  atacului armat de la redacția săptămânalului de satiră Charlie Hebdo din Paris.

Referitor la gesturile președintelui Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta, Bogdan Chirieac este de părere că cei doi oameni de stat au multe de discutat. "De la criza  actuală, aceasta din Franța, și până la criza cronică din România. Faptul că aceștia discută într-adevăr un lucru normal, un lucru pe care trebuie să-l salutăm. În rest, România a avut o poziție față de ce s-a petrcut în Franța absolut corectă, atât din partea președintelui, cât și din partea premierului și din partea altor instituții. Nu putem să facem altceva decât să fim solidari cu francezii, cu familiile celor care au pierdut pe cineva în acest atac barbar. Mai departe, România n-a făcut nici mai mult, nici mai puțin, a făcut ce trebuia", a declarat Chirieac.

Citește și: Caricaturistul DEVIS GREBU, mesaj după atentatul de la Charlie Hebdo

Despre o escaladare a unor evenimente de acest gen sau despre creșterea în popularitate a extremiștilor, Chirieac a continuat, afirmând că aceștia "au învățat acest lucru în Europa, fapt ce este foarte îngrijorător. Societățile democratice nu pot păzi redacțiile de ziar, școlile. spitalele, mall-urile, magazinele în general, fiecare autobuz. Asemenea atacuri bestiale, sigur mai pot avea loc, din nefericire acesta nefiind primul, dar extrem de sângeros și neașteptat din acest punct de vedere, deși înțeleg că redacția Charlie Hebdo fusese avertizată de ministrul de Interne al Franței că ar putea fi ținta unui atentat.

Cred că soluție pe termen scurt nu există, pe termen lung există o soluție, și anume aplanarea acestor falii culturale care există acum între o parte a musulmanilor și lumea creștină.

In Europa există o strategie de luptă împotriva terorismului, dar cu doi demenți cum sânt frații aceștia, fundamentaliști religioși veniți din Siria, pur și simplu e greu să te lupți. Sigur, o să spuneți că au trecut prin tot Parisul cu mitraliere și lansator de grenade. Da, dar comerțul cu arme trebuie mult mai bine supravegheat", a mai spus Chirieac.

Citește și: Tiberiu Nițu, argumente pentru "Big Brother", după atacul din Franța

Procurorul general, Tiberiu Nițu, a reluat teoria referitoare la  necesitatea  legii "Big Brother", în contextul atacului terorist de la Paris. În acest context, Chirieac  spune că "Procurorul General are dreptate cu acea lege promovată și de directorul SRI, George Maior, lege care există în toată Europa civilizată și anume că la cumpărarea cartelei PrePay trebuie să prezinți un act de identitate. Din nefericire, la noi Curtea Constituțională a spus că este neconstituțional așa ceva. Acum s-a dat o altă lege mult mai contestabilă, aceea de a putea umbla în sistemele informatice sau în calculatorul personal fără mandat de la judecător. Sigur că mijloacele de supraveghere sunt esențiale în lupta împotriva terorismului. 

Dacă serviciile de informații franceze ar fi fost mai eficiente, cei doi asasini n-ar fi ajuns să împuște floarea desenatorilor de caricaturi din Europa" a mai declarat Bogdan Chirieac la RTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel