Bogdan Chirieac, previziune sumbră pentru România după un an cu Guvernul Cioloș

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, miercuri, la România TV, în legătură cu mesajul premierului Dacian Cioloș către miniștrii săi, potrivit căruia, după Sărbătorile Pascale, se va trage o linie şi se va analiza cum au decurs lucrurile de la instalarea actualului Executiv şi până acum. Potrivit analistului politic, România va "acoperi" consecințele acestui an de guvernare tehnocrată în 2-3 ani, poate patru.

 

În urma mesajului transmis miercuri de premierul Cioloș către miniștri, Bogdan Chirieac a fost întrebat prin telefon, la România TV, dacă după Paște ar putea urma schimbarea unora dintre ei.

Citește și: Ce va face Guvernul după Paște. Anunțul lui Cioloș!

"Nu, nici măcar. Nu va urma nimic. Va continua dezastrul României. Probabil că în toamnă vom avea mișcări de stradă din cauza incompetenței evidente a actualului Guvern, dar va fi târziu, vor fi alegeri parlamentare.

Problema nu este că România a pierdut un an de zile cu Guvernul Cioloș, problema este că o să ne trebuiască 2-3 ani, poate 4 ca să acoperim consecințele acestui an. Deja vorbim în termeni de pierderi grave, grele pentru țara noastră. Avem pierdieri la fondurile europene, la investiițiile statului, la infrastructură...

În plus, întrebat dacă premierul Cioloș îi mai poate păstra pe miniștrii care se ocupă de aceste domenii, Bogdan Chirieac a replicat: "Nu mai au nicio relevanță miniștrii care sunt acum. În primul rând că nu mai au credibilitate în fața publicului. (...) Administrația de sub ministru nu mai răspunde, așteaptă alegerile. Reforme, să spunem la Educație, sunt imposibil de făcut. Sunt și aberante. Vreți să vă facă reforma Educației un guvern tehnocrat? Reforma Educației nu trebuie făcută nici de Servicii, nici de DNA, ci de academicienii și marii profesorii universitari ai acestei națiuni. Pentru asta trebuie să stai la masă, să discuți, nu o faci de azi pe mâine, după Paște", a mai spus Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel