Bogdan Chirieac: Iohannis a turnat apă rece în capetele înfierbântate ale acestora

Iohannis - Dragnea - Tăriceanu
Iohannis - Dragnea - Tăriceanu

Joi, Bogdan Chirieac a făcut, la Antena 3, în emisiunea jurnalistei Oana Zamfir, o scurtă analiză a evenimentelor politice.

În cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3, joi, 1 februarie, analistul politic Bogdan Chirieac a punctat două aspecte importante. „Îl văd pe domnul Dragnea exercitând puterea, puterea legitimă pe care a primit-o în decembrie 2016. Exact așa îl văd. Nu știu ce au discutat președintele și Liviu Dragnea. Pe mine, personal, mă nemulțumește profund răspunsul președintelui atunci când a fost întrebat ce a discutat cu domnul Liviu Dragnea, pe care, altminteri, toată campania electorală nu l-a scos din ”penal“ și față de care s-a exprimat, de multe ori, într-o manieră nepoliticoasă. După care un râs sarcastic drept răspuns. Acesta este un aspect.

Al doilea aspect rezultă din faptul că președintele, la Bruxelles, spre cinstea sa, spre cinstea președintelui Iohannis, a turnat apă rece în capetele înfierbântate ale celor care comparau situația din România cu situațiile din Polonia și Ungaria. Nu că ar fi vreo problemă, dar acolo, în mod aberant, se cerea practic excluderea României din Uniunea Europeană (UE), dacă trec Legile Justiției. Or, președintele a răspuns foarte clar acolo, ca și cum ar fi vorbit Liviu Dragnea sau Călin Popescu-Tăriceanu: în România nu e nicio problemă, sunt dezbateri în Parlament. A, că eu mă voi opune politic vizazi de afectarea independenței justiției, firește, și noi ne opunem. Noi ne dorim independența justiției", a spus analistul politic.

Șansă pentru România

De asemenea, cu privire la liderul PSD Liviu Dragnea a spus că, în ultimii doi și jumătate, nu a pierdut nicio bătălie. „Și-a dat jos două Guverne și a rămas la putere cu al treilea Guvern. După care, văd că are o mare înțelegere la Curtea Constituțională, la Curtea de Conturi, în zona Ministerului de Interne, unde doamna Carmen Dan a făcut o figură neobișnuit și neașteptat de bună, învingându-l pe Mihai Tudose. Deci putem crede și, ascultându-l pe Călin Popescu-Tăriceanu cu ce a spus ieri, că există, pentru prima dată, o mică șansă ca România să se mute de la statul paralel la statul de drept autentic", a declarat Bogdan Chirieac.

Creștere ALDE

„PSD-ul e sus în sondaje, ALDE a crescut formidabil, de la 5 la 14%, pe fondul discursului lui Călin Popescu-Tăriceanu. Dincolo de ce este în stradă, România mare, România tăcută, România profundă dezavuează abuzurile făcute în numele luptei împotriva corupției. Este clar acest lucru", a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel