Bogdan Chirieac, etichetă DURĂ în lupta pe Justiție

Bogdan Chirieac a vorbit despre războiul care se dă pe justiție. Analistul politic a etichetat scandalul ca fiind ”lupta dintre binomiști și reformatori”.

În ceea ce privește raportul IJ care a constatat abateri la DNA, Bogdan Chirieac este de părere că ”Inspecția Judiciară a prezentat un punct de vedere în urma unui control. Nu am niciun fel de îndoială că secția de procurori a CSM va respinge raportul. Spun categoric ținând seama că ne aflăm în consens cu toții, presa, cea mai rămas din societatea civilă, partidele politice, cu toții suntem în consens că așa cum e acum nu se mai poate continua”.

Bogdan Chirieac a comentat și trecerea Inspecției Judiciare de la CSM la Ministerul Justiției. O ”luptă între binomiști și reformatori”, este de părere analistul politic. 

”Inspecția Judiciară trebuie să devină o instituție independentă. Tudorel Toader a pus pe tapet anumite lucruri. Acest lucru a provocat o furtună. Între altele, să se meargă pe formula europeană, IJ la Ministerul Justiției. Dacă e greșit, nici sub CSM nu poate fi. Rapoartele IJ oricum trebuie aprobate de CSM.

În acest moment lupta dintre binomiști și reformatori în justiție va bloca întregul proces de reformă, câtă vreme prin consens nu se vor face pași care, nu cred că vor fi mari”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel