Bogdan Chirieac: Este extrem de grav când se spune că nu mai vrem oameni politici

Analistul Bogdan Chirieac consideră bună soluția premierului Victor Ponta de a-l propune pe Mircea Dușa ca prim-ministru interimar, însă afirmă că este extrem de grav atunci când se spune că nu mai vrem oameni politici. În plus, analistul politic nu exclude posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să aibă până pe 16 noiembrie un "guvern al său".

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Bogdan Chirieac a vorbit în legătură cu ultimele declarații ale premierului Victor Ponta, potrivit cărora îi va înainta în această seară președintelui Klaus Iohannis propunerea ca ministrul Apărării, Mircea Dușa să preia interimatul Guvernului, dar și despre propunerea PNL de a se organiza alegeri anticipate.

"Da, e o propunere bună. Ca ministru interimar, dl Dușa are și contacte externe și este și foarte bine văzut. Și oricum este interimar. Dl Mircea Dușa este o soluție în regulă din acest punct de vedere. Despre guvernul de tehnocarți, în opinia mea, trebuie să o lăsăm mai ușor.  Fiindcă asta este o marotă. Tehnocrații trebuie să meargă în Parlament, ca să găsească sprijin politic, ca să-și treacă legile sau OUG. Democrația așa funcționează cu partide politice și oameni politici. Este extrem de grav atunci când se spune că nu mai vrem oameni politici. E de înțeles că nu mai îi vrem pe aceștia, dar fără partide politice și oameni politici nu există democrație. Atunci să trecem înapoi la dictatură, să alegem un lider și acela să conducă discreționar țara. Că tot se spune că ne costă mult Parlmentul... În opinia mea, un guvern tehnocrat poate exista pe o scurtă perioadă de timp. Eventual o lună de zile. Altminteri este o prostie. Sunt alegeri în orice stat democratic. Poporul alege. Și parlamentarii nominalizează guvernul, votează și își asumă politic lucrurile. Așa funcționează democrația. Nu este cel mai bun sistem, dar este singurul pe care îl avem până în acest moment", a declarat Bogdan Chirieac.

Cât despre popunerea PNL de a se organiza alegeri anticipate, Bogdan Chirieac susține că este o "propunere politicianistă. Liberalii știu, la fel de bine ca oricine urmărește viața politică, că nu se pot face alegeri anticipate. Cu siguranță, un număr important de parlamentari nu ar demisiona. Nu este nimeni pregătit pentru anticipate, nici măcar PSD. Despre PNL, ce să mai vorbim. Nici măcar nu s-a terminat fuziunea PNL cu PDL. Dar PNL a simțit momentul politic și a spus să nu se suim noi moț în vârful străzii, mai bine să o folosim pe asta cu alegeri anticipate.Altiminteri, l-ați auzit pe dl Calimente...

PNL are dorința și va avea și putința să facă Guvernul. Pentru că încă sunt sceptic că propunerea d-lui Dragnea va fi acceptată de dl Iohannis. E o altă situație politică. Propunerea d-lui Dragnea pentru funcția de premier ar fi putut fi acceptată dacă nu exista Colectiv și dacă Ponta nu ar fi demisionat în această situație. Acum nimic nu îl împiedică pe dl Iohnnis să își numească guvernul său. Vine 16 noiembrie și dl Iohannis va putea sărbători această victorie. Dânsul a fost ales pe un vot majoritar anti-Ponta și era culmea ca după un an de la alegeri, tot dl Ponta să fie prim-ministru. Va fi probabil cineva din tabăra care a câștigat alegerile prezidențiale de anul trecut", a conchis analistul politic. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel