Bogdan Chirieac, după deciziile în cazurile Udrea și Oprescu: Nu e posibil așa ceva

foto pexels
foto pexels

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre palmele date justiției românești.

Într-o intervenție la Antena 3, Chirieac a spus despre eliberarea lui Sorin Oprescu că ”este o palmă pentru justiția din România, doar că pe obrazul justiției din România nu se mai vede nicio palmă, nicio pată, nimic, e negru tuci ca să spunem așa. Mă aștept astăzi ca două țări membre ale Uniunii Europene, Grecia dar și Bulgaria, să dea câte o palmă justiției din România. Este și în cazul Elenei Udrea, decizia aceea este dată total opusă unei decizii a Curții Constituționale, făcută în disprețul Constituției.”

”În privința lui Sorin Oprescu, motivarea sentinței este în totală contradicție cu somitatea, seriozitatea, rigoare unei sentințe judecătorești. Nu era deloc greu de crezut că profesorul Sorin Oprescu urmează să fie eliberat. Cred că lucrul acesta se va petrece și la Sofia sau unde e doamna Udrea în acest moment. Mă aștept ca încă două state europene să pălmuiască justiția din România. Din nefericire la București nimeni nu pare să bage de seamă. ” a precizat analistul poliitc.

”Eu ca simplu cetățean constat așa: nu este permis într-o țară liberă și cu justiție care se pretinde independentă să ai procese din astea gen gulere albe, dar nici în cazuri cu violență, omucidere, viol, tâlhărie, care să dureze decenii la rând. Nu e posibil așa ceva. Deci înțeleg că în alte state un dosar penal poate să fie deschis un an de zile și încă un an cu acordul procurorului general. Dacă ai probe îl trimiți în instanță, și atenție, instanța nu te judecă 10 ani ca în România, că nu-și permite sistemul să piardă atâția bani. Că de aia judecătorii nu fac față la atâtea dosare. Ai niște termene rezonabile, în câteva de zile primești sentința și cu asta basta.” a afirmat Chirieac

”Trebuie reformat din temelii sistemul, sistemul este nefuncțional. Și doamna Udrea, nu știu exact dosarul, dar înțeleg că e de prin 2009. Ei în 13 ani de zile n-au reușit să dea o sentință până la capăt că până la urmă trebuia reluat, trebuia făcut, trebuia nu știu. Nu funcționează justiția, hai să ne trezim odată că fără justiție nu poate exista un stat democratic și liber și prosper. Categoric, justiția te ține pe loc. ” a conchis Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel