Bogdan Chirieac: De ce nu vor tehnocrații să mărească salariile

Într-o intervenție la România Tv, Bogdan Chirieac a explicat motivul pentru care Guvernul tehnocrat este împotriva măririi salariilor angajaților din sistemele de educație și sănătate. Chirieac consideră că în acest moment România are o creștere economică falsă, care ar putea duce la un scenariu sumbru: tăierea salariilor a căror mărire este nesustenabilă. 

Este o creștere economică falsă. Ea se datorează majorărilor hotărâte de Guvernul Ponta anul trecut. Avem zero absorbție fonduri europene, zero investiții ale statului, că de-aia nu s-a făcut un metru de șosea. Investițiile străine sunt la valori nesemnificative pentru un stat UE și NATO. Nu sunt bani! Ei spun 'aveți 28 de miliarde de lei necheltuiți'. Nu-i adevărat, nu-i au! Aceia sunt bani pe hărtie. Problema este că majorarea de salarii înseamnă cinci miliarde de lei, bani adevărați. De aceea nu vor tehnocrații să mărească salariile. Pentru că s-au încurcat în propria minciună: cu economia care merge brici și de fapt nu sunt bani. Căci nu sunt, dacă nu investești, nu ai de unde. Îmi crește nivelul de trai dacă iau credit de la bancă să plec în concediu. Când se termină concediul, apar problemele. Așa e România acum, cu tehnocrații," a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Tocmai din acest motiv, al nesustenabilității, Bogdan Chirieac face o previziune sumbră. El nu exclude varianta ca de anul viitor salariile care acum sunt mărite, să fie tăiate. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel