Bogdan Chirieac, avertisment după falimentul City Insurance: Nu e singura în situaţia asta

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Analistul politic Bogdan Chirieac trage un semnal de alarmă în ceea ce privește piața asigurărilor din România. În situația City Insurance ar putea fi și alte firme, spune analistul. 

Este anchetă de amploare la DIICOT cu privire după ce reprezentanții City Insurance au fost acuzați de delapidare, fals și uz de fals. De altfel, ASF a sesizat de acum câteva luni DNA-ul și Parchetul General cu privire la situația companiei de asigurări și neregulile sesizate. 

”Eu sper ca Parchetul să facă lumină în acest dosar. A apărut în presă, dar problema e ce faci cu trei milioane de poliție de asigurare. Nu vreau să spun vorbe mari, dar se pare că City Insurance nu e singura companie în această situație. Acum se pare că nu e singura. Nu dăm nume că nu vrem să dăm cu piatra, dar multă, multă atenție. Acum văd că ASF-ul s-a mobilizat, s-a mobilizat și Parchetul, deși în piață erau de ani de zile sesizări din partea transportatorilor, din partea patronatelor, sesizări că poliţa aia atât de ieftină nu se poate”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Constatarea stării de insolvență

Pe 16 septembrie 2021, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis respingerea planului de finanțare pe termen scurt și a planului de redresare, retragerea autorizației de funcționare, constatarea stării de insolvență și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA.

Cu privire la decizia de retragere a autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a făcut câteva declarații pentru DCNews.

„Din prima zi a mandatului meu de Președinte al Autorității, mi-am propus aplicarea fermă a legii și stoparea neregulilor din piața asigurărilor și vă asigur că efortul meu va continua. Toate deciziile au la bază ample investigații de specialitate, dovezi concrete și sprijinul instituțiilor de aplicare a legii din România, precum și din alte state”, a precizat Nicu Marcu.

Cîţu: Mă voi asigura ca toţi clienţii City Insurance să nu aibă de suferit

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, referindu-se la cazul Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance, că falimentul face parte din economia de piaţă, dar este important ca statul să verifice dacă a existat sau nu o fraudă în această situaţie.

"Falimentul este parte din capitalism, este parte dintr-o economie de piaţă. Aş vrea să văd dacă falimentul a fost ascuns - aici sunt alte probleme. Dacă cumva situaţia era mai veche şi a fost ascunsă, atunci ar fi o problemă, dar falimentul este parte din economia de piaţă. (...) Există un Fond de Garantare care va asigura că niciun client nu va pierde o poliţă de asigurare. În acelaşi timp, repet, este important, din punctul nostru de vedere, să vedem dacă a fost o fraudă sau nu acolo. Asta e important, din punctul statului de vedere. În rest, trebuie să ne obişnuim ca în economia de piaţă să dea şi faliment companiile, asta este o chestie naturală şi vor apărea altele care vor lua locul", a afirmat Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel