Bogdan Chirieac: Armata are șansa să nu mai fie subfinanțată

Klaus Iohannis și Victor Ponta s-au aflat, marți,  la instalarea noului șef al Armatei la Ministerul Apărării Naționale. Analistul Bogdan Chirieac a comentat declarația președintelui Iohannis referitoare la repartizarea  pentru Apărare, în următorii ani, a doi la sută din PIB.

În acest context,  Bogdan Chirieac este de părere că faptul că "Iohannis și Ponta s-au aflat din nou împreună este de salutat. Mai important decât orice este felul în care președintele și primul ministru încep să colaboreze instituțional și constituțional. Amândoi au căzut de acord că până în 2017 să aloce doi la sută din PIB pentru înarmare. 

Mai departe sunt lucruri valabile, lucruri care s-au mai spus, dar în acest moment președintele și premierul, cel puțin în acest domeniu esențial care este apărarea și securitatea națională vorbesc pe aceeași voce.

Citește și: Klaus Iohannis vrea 2 la sută din PIB pentru Apărare

Merită salutat, cum a făcut domnul Ponta, că este altă atmosferă, s-a schimbat ceva. "A ieșit diavolul din ei", a declarat Bogdan Chirieac.

Despre  acordul președintelui cu partidele, Chirieac spune că Iohannis are toate șansele. "Acordul politic se va înfăptui categoric. Dacă ai de-a face cu oameni cât de cât raționali și sunt raționali în acest moment, cel puțin așa mi se par, să nu-i ia apa, există toate șansele, mai ales că este și Unchiul Sam peste Ocean care a cerut acest lucru. Armata Română are șanse să nu mai fie subfinanțată", a mai declarat Chirieac.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel