Bogdan Chirieac, analiză cruntă a scenei politice

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut, luni seară, în emisiunea "La ordinea zilei" de la Antena 3, o analiză tăioasă a scenei politice. 

Plecând de la recentul scrutin intern din PSD, în urma căruia Liviu Dragnea este președinte cu 97% din voturi, analistul politic a făcut un amplu comentariu despre scena politică actuală. 

Iată analiza lui Bogdan Chirieac, făcută în direct, la Antena 3: 

"Întrebarea este de ce domnul Liviu Dragnea a ținut să scoată cinci sute de mii de oameni în stradă pe o vreme câinoasă și aici încep să curgă întrebările. A fost o chestiune de orgoliu a lui Liviu Dragnea? A fost doar un motiv să dea apă la moară deontologilor care-l compară cu Nicolae Ceaușescu la congresul al paisprezecelea? Care a fost motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru?

Și eu cred că este un motiv mai important decât toate acestea și motivul este acela că partidul îl susține și este alături de Liviu Dragnea în dosarul în care a fost condamnat în primă instanță, acela privind referendumul. Liviu Dragnea n-a fost condamnat pentru că a furat ceva sau a făcut ceva, a fost condamnat ca urmare a furiei oarbe pe care a avut-o domnul Traian Băsescu, în 2012, împotriva sa, când 88,5% din populația României l-a demis din funcția de președinte. Deci este un mesaj care se adresează opiniei publice, partidului, judecătorilor, care sunt și ei oameni. E vorba despre un gest de solidaritate fără precedent față de un lider politic, chiar dacă nu a fost explicat până acum ca atare. Sigur, e opinia mea. Aud tot felul de explicații necredibile pentru ce a avut loc un referendum de masă vizavi de Liviu Dragnea.

Cred că PSD-ul are multe să-i reproșeze domnului Victor Ponta. Principalul lucru pe care-l reproșează pe la colțuri, mai puțin prin studiourile de televiziune, este că, sub conducerea sa, partidul a fost măcelărit de justiție. Sigur că multe dintre cazuri erau flagrante și cunoscute și aduse în atenția opiniei publice de presă de mulți ani de zile. Poate că mai erau și cazuri în care lucrurile nu stăteau chiar așa. Oricum, Victor Ponta nu a schițat un gest în favoarea partidului său.

Prin faptul că domnul Liviu Dragnea i-a chemat pe toți la vot lasă să se înțeleagă că, din acest moment, și dânsul, și partidul vor încerca să facă altceva. În toată această ecuație, deci Liviu Dragnea președinte cu un scor zdrobitor, cu partidul trezit la viață, să scoți 500.000 de oameni nu e ușor și nu poate niciun alt partid în România. Când a făcut demonstrație PNL-ul, a strâns vreo 300 de persoane în fața Palatului Parlamentului.

Singurul care încurcă jocul e domnul Victor Ponta, e strategia de comunicare a dânsului, are o guvernare cu plusuri și minusuri, are câteva plusuri semnificative, cred că cel mai important este politica externă, dar, dincolo de acest aspect, dânsul sigur că defilează cu creșterile acestea masive de salarii la medici, la profesori, vrea și-n administrație. Problema e că nu știm de unde se vor da banii. Anul ăsta știm, se vor da de la investițiile care nu s-au făcut, anul viitor nu știm de unde se vor da dacă se vor face investițiile, pentru că o națiune care nu investește va trece printr-un moment gen 2010. În partea cealaltă, domnul președinte Klaus Iohannis ar împlini un an de zile pe 16 noiembrie de când este ales și domnul Ponta este în continuare prim-ministru și, după ce a mărit salariile, o bună parte a populației și-l dorește în continuare pe domnul Ponta prim-ministru, ceea ce, pentru alegătorii domnului Iohannis, este o palmă și pentru domnul Iohannis nu este bine că, mă rog, ales pe un val clar anti-Ponta, la un an de zile tot domnul Ponta este prim-ministru.

Să știți că dacă PSD-ul își adună cioburile, iar domnul Băsescu renaște din cenușă, PNL-ul nu-l văd spectaculos la rezultate anul viitor, mai ales că-n momentul ăsta PNL-ul e pe nicăieri, după cum bine vedeți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel