Cutremur în politică. Chirieac: Unde este LINIA ROȘIE?/ Ciolacu: Cecul în alb dat acestui Guvern S-A TERMINAT!

Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES
Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES

Marcel Ciolacu a explicat ce se va întâmpla cu moțiunea de cenzură și când ar putea fi depusă aceasta. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit în direct la România TV, acolo unde invitat a fost președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, și i-a adresat acestuia mai multe întrebări cu privire la situația politică actuală și moțiunea de cenzură ce ar putea fi depusă de PSD. 

Bogdan Chirieac: Sunt îngrozit de dezvăluirile domnului Ciolacu. Întrebarea vine de la sine. Domnule președinte, unde este linia roșie pe care ar trebui să o traverseze președintele Iohannis și Guvernul PNL pentru ca dumneavoastră să intrați cu adevărat în opoziție. Să nu uităm că dumneavoastră, PSD, împreună cu PRO România și ALDE, aveți majoritate în Parlament, astăzi când vorbim. 

Marcel Ciolacu: Avem o majoritate fragilă. Presupun că întrebarea dumneavoastră este punctuală: Când vom depune o moțiune de cenzură. Eu am spus că sub nicio formă nu vom depune o moțiune de cenzură într-o perioadă a stării de urgență sau a unei stări de alertă, lucru pe care l-am considerat de bun simț. În al doilea rând, din discuțiile avute atât cu Victor Ponta, cât și cu Călin Popescu Tăriceanu, am zis că vom veni și cu alternativă în primul rând în domeniul economiei, pe care să o expunem românilor. Mi se pare corect să nu depunem o moțiune de cenzură de dragul de a depune sau să depunem și să creăm un haos și mai mare decât cel existent. Am o singură rugăminte, să aveți încredere în noi, avem și specialiștii și capacitatea necesară de a termina acest proiect economic și vom veni în Parlament și în fața românilor cu acest proiect. Linia roșie a fost depășită. 

”Cecul în alb dat acestui Guvern s-a terminat”

Bogdan Chirieac: Ați spus vis-a-vis de numărul de teste în weekend. Că weekendul acesta sunt neobișnuit de multe testări, iar până acum nu s-au făcut teste. Eu nu am văzut argumente științifice pentru prelungirea stării de alertă, dar dumneavoastră aveți argumente științifice pentru a continua relaxarea? 

Marcel Ciolacu: În acest moment, până la urmă, decident este Parlamentul. Parlamentul României nu are nicio informație trimisă de la Guvernul României. Chiar dacă îi fac rău domnului ministru Arafat, este singura persoană care mi-a răspuns și mi-a adus anumite lămuriri, și nu numai mie. Ne-am pitit într-un birou, au fost și alți lideri politici de față, încercând să aflăm mai multe ca să luăm o decizie îndreptățită. Tot ce va ține de sănătatea românilor vom vota în Parlament. Tot ce ține de șmecherii, de afaceri, de aberații, fără să vină cu explicații, nu vom vota în Parlament. Cecul în alb dat acestui Guvern s-a terminat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel