Bogdan Chirieac, întrebare CHEIE pentru Streinu Cercel. ”Există vreo șansă?” / ”Aveți perfectă dreptate”

Profesorul Streinu Cercel i-a dat dreptate analistului politic Bogdan Chirieac în privința unei măsuri ce ar trebui să fie implementată pentru limitarea răspândirii infectărilor cu SARS-Cov-2.

Bogdan Chirieac, analist politic, și medicul Streinu Cercel s-au aflat în această seară în direct la România TV. Printre măsurile ce ar trebui luate în contextul protecției față de virusul SARS-CoV-2, profesorul a fost întrebat și despre activitatea lucrătorilor din administrație care s-ar putea desfășura la domiciliu, în anumite situații. 

Bogdan Chirieac: Una dintre sursele cele mai importante de infectare este transportul în comun, cel puțin în București. Există vreo șansă ca administrația neesențială din București să poată lucra de acasă? Ajută acest lucru dacă în loc de 400.000 de oameni ar merge doar 150.000 cu metroul. Ne ducem clar către 10-15-20 de mii de infectări pe zi. 

Streinu Cercel: Aveți perfectă dreptate aici. Problema este de modalitatea de începere a programului și de decalare a programului. O serie de job-uri care nu sunt esențiale pot lucra foarte bine de acasă și ar trebui să lucreze de acasă pentru că pe toți pandemia ne afectează la fel. Abordarea noastră ar trebui să fie unitară. Ne uităm la amărâte de scoruri, dar nu ne uităm că în spate avem vieți omenești care pot fi salvate cu aceste modalități de lucru. 

Întrebat de Bogdan Chirieac și dacă există vreo soluție, un medicament, care ar putea limita îmbolnăvirea cu Covid-19 doar la simptome ușoare, fără a trece pacientul la simptome grave, profesorul Streinu Cercel a răspuns: 

”Cel mai bun lucru ar fi să sunați medicul de familie. Fiecare pacient are simptomele lui. La unii este nevoie de un preparat, la alții nu. Trebuie să ții cont de foarte multe lucruri, dacă pacientul ia și altă medicație, dacă are ulcer, etc. Nu ai cum să dai o rețetă standard la televizor. Fumătorii sunt categoric mai expuși la virus”, a mai precizat Streinu Cercel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel