Bogdan Chirieac, de acord cu Florin Cîțu. ”E o situație care nu se întâlnește nicăieri în lume”

Florin Cîțu vrea să elimine inechitățile salariale din sectorul public. 
Florin Cîțu vrea să elimine inechitățile salariale din sectorul public. 

Analistul politic Bogdan Chirieac îi dă dreptate premierului Florin Cîțu și consideră că sporurile angajaților la stat ar trebui revizuite.

 

 

Bogdan Chirieac, analist politic, s-a aflat joi seara în direct la România TV în emisiunea lui Victor Ciutacu unde a vorbit despre sporurile angajaților din sectorul public.

”Eu sunt de acord cu premierul Cîțu. Nu a zis că taie salariile, a zis că umblă un pic la sporurile alea aberante. Că unii dintre ei, nu toți, au niște sporuri de îți taie răsuflarea. Spor de apă caldă, apă rece, condiții umilitoare, ei lucrând în birou cu mochetă pe jos. Poporul muncitor a spus că: ”eu nu mai pot cu ciuma roșie, erau demonstrații zilnice, poporul muncitor a votat. Se știa tot ceea ce se întâmplă acuma. Poate că profesorii nu au dorit sporurile, astea, poate că pensionarii s-au supărat că le-au majorat pensiile. Acum vine domnul Cîțu, și eu sunt de acord cu dânsul, deci salariul mediu public este cu 45% pe net mai ridicat decât în mediul privat. E o situație care nu se întâlnește nicăieri în lume. Aud tot felul de doctori academicieni care cer ca mediul privat să ridice salariul. Dacă ai lucrat toată viața la stat, nu îți dai seama, salariul se poate ridica dacă ai profit, altfel nu se poate”, a declarat Bogdan Chirieac.

Florin Cîțu, premierul României, a susținut într-o declarație de presă că vrea să elimine inechitățile salariale din sectorul public. 

”Ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021 să vedem care dintre ele se justifică sau nu şi ne uităm la tot sistemul de salarizare. În acelaşi timp, pentru 2021, vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechităţi” a declarat Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel