Bogații lumii, start dezamăgitor în 2022: Au pornit cu stângul și au pierdut bani

Fotografie creată de Alesia Kozik, de la Pexels
Fotografie creată de Alesia Kozik, de la Pexels

Doar unul dintre cei mai bogaţi 10 oameni din lume nu a pierdut bani în startul anului 2022. 

Cei mai bogați oameni din lume și-au văzut averile nete luând bătaie în primele săptămâni ale anului 2022 - cu excepția lui Warren Buffett, conform CNBC. Recenta cădere a acțiunilor din sectorul tehnologic a scăzut averea celei mai bogate persoane din lume, Elon Musk, CEO-ul Tesla, cu 54 de miliarde de dolari până acum în acest an.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a pierdut 27,8 miliarde de dolari, fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, au pierdut fiecare peste 12 miliarde de dolari, iar șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a pierdut 15,2 miliarde de dolari.

CITEŞTE ŞI Averea lui Elon Musk, în scădere abruptă în ianuarie. Pierderi de 10% într-o singură zi

Warren Buffett a câştigat

Dintre cei mai bogați 10 oameni din lume, doar unul singur și-a văzut crescut averea netă: Buffett, care a câștigat aproximativ 2,4 miliarde de dolari, ajungând la un total de 111 miliarde de dolari. Săptămâna aceasta, președintele și directorul general al Berkshire Hathaway l-a depășit pe Zuckerberg pentru a urca din nou pe locul 6 în clasamentul mondial al averilor, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Este o depășire care se pregătește de patru ani: Zuckerberg l-a depășit cel mai recent pe Buffett în clasamentul averilor în 2018.

Investitorii de tipul lui Buffett aleg acțiuni care par subevaluate și care se tranzacționează la un preț mai mic decât ar trebui. Și, spre deosebire de ceilalți directori executivi, ale căror averi nete sunt în mare parte legate de firmele lor de tehnologie, Berkshire Hathaway a lui Buffett are un portofoliu diversificat care i-a permis să facă față vânzărilor din domeniul tehnologiei.

În pofida vânzării din domeniul tehnologiei, averea de 216 miliarde de dolari a lui Musk îl face în continuare cea mai bogată persoană din lume, cu o valoare de aproape două ori mai mare decât cea a lui Buffett. De asemenea, Buffett s-ar putea să nu rămână mult timp în top 10: Anul trecut, investitorul a dezvăluit că a ajuns la jumătatea acțiunii de a-și dona banii pentru cauze filantropice și că nu plănuiește să se oprească prea curând, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel