Boeing, contract de 4,9 miliarde de dolari, care ajută compania în rivalitatea cu Airbus

Compania americană Boeing a primit o comandă de 50 de avioane din gama 737 de la operatorul Garuda din Indonezia, care încearcă, astfel, să se extindă şi să îşi înnoiască flota. 

Potrivit anunțului făcut de Boeing, valoare comenzii pentru cele 50 de avioane este de 4,9 miliarde de dolari, scrie Mediafax.

46 de avioane dintre cele comandate reprezintă comenzi noi de aparate de zbor cu o singură punte 737 MAX 8, celelalte patru fiind înlocuiri ale comenzilor deja existente de Next-Generation 737-800 cu 737 MAX 8.

Pentru Boeing, contractul cu Garuda ajută compania în rivalitatea cu Airbus pe piaţa avioanelor cu o singură punte, cele mai folosite la nivel mondial.

Avioanele Boeing 737 concurează cu familia aeronavelor A320 produse de Airbus, în timp ce modelele Max, cu motoare modernizate, rivalizează cu noile aparate A320neo.

Citește și Boeing a încheiat cel mai mare contract al său

Operatorul din Indonezia, care plănuiește să cumpere până la 250 de aparate de zbor noi, a raportat că, în prezent, foloseşte 77 de aparate Boeing 737 şi că noile avioane îi vor acorda flexibilitatea de care are nevoie pentru a se dezvolta şi a-şi înnoi flota, în acord cu cerinţele pieţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel