Bodu: S-a deșteptat și Papahagi

Sebastian Bodu în aplaudă pe Adrian Papahagi, după ultima postare pe Facebook. 

Adrian Papahagi a scris pe Facebook că a încetat să mai apere ”vreo cauză, vreun om, vreo idee” pentru că ”oate cauzele sunt mai devreme sau mai târziu greșite, iar susținerea lor îndelungă anesteziază discernământul”. 

”În general, nu cred că umanitatea, globul, România, mediul, balenele sau focile trebuie (sau merită) să fie salvate prin eforturi umane. (Salvate de ce? Cum? Și în ce scop?) Efortul uman poate amenaja întrucâtva cotidianul, făcându-l mai acceptabil, deși de regulă cu cât e mai intensă implicarea omului în orice, cu atât se deteriorează mai grav situațiunea. Cu salvarea (noi, ăștia fundamentaliștii medievali o numim mântuire) s-a ocupat, cu rezultatele cunoscute, Iisus Hristos. Care a înțeles că nu poate exista salvare politică (poporul nu a fost de aceeași părere, drept pentru care l-a trimis la moarte în locul lui Barabas). Mântuirea nu are în ea nimic colectiv, politic, cultural, sau cosmic: e exclusiv între persoana umană liberă și responsabilă, spiritualizată și amprentată divin (ateii îi zic, mai prozaic, "individ") și Hristos”, a scris Papahagi pe Facebook. 

Sebastian Bodu, fostul șef ANAF, a reacționat la postarea lui Adrian Papahagi: ”S-a deșteptat si Papahagi. Mai bine mai târziu decât niciodată. Din păcate, întotdeauna vor exista "salvatori" politici, câtă vreme va exista un segment electoral care se va agăța isteric de câte unul, intru salvare”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel