Bodu, pentru Șova: "Să se gândească ce-a pățit Chiuariu. S-ar putea să fie cu executare"

Europarlamentarul Sebastian Bodu, care candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European, i-a dat un "sfat" ministrului Transporturilor, Dan Șova, pe care-l avertizează că nu merită să-și riște libertatea pentru un "clovn", adică pentru primarul Constanței, Radu Mazăre. 

Sebastian Bodu a scris, pe pagina sa de Facebook: "Îl sfătuiesc sidncer pe Dan Șova să se gândească, înainte de a semna HG-ul privind transferul acțiunilor la APC către CL Constanta, să se gândească la ce a pățit Chiuariu. S-ar putea ca la el să fie cu executare și nu cred că merită să îți riști libertatea pentru un clovn, chiar dacă e baron local".

Însă, ministrul Transporturilor a semnat deja HG-ul, după cum a declarat, duminică: "Domnul preşedinte Băsescu, când vorbeşte de probleme juridice, se împiedică-n şireturi, ca să spun aşa. Normal că am semnat. E foarte greşit informat domnia sa. Vreau să vă spun că transferul a 13 la sută din ceea ce deţine Ministerul Transportului, care are 60 la sută în acest moment, este operaţiunea care se face în conformitate cu regulile Uniunii Europene. Comisia Europeană este informată despre această operaţiune şi aspectele tehnice ale operaţiunii nu vor fi realizate decât în conformitate cu înţelegerea pe care o vom avea şi cu Comisia Europeană. Ce vorbeşte dânsul de infracţiuni...". 

Ce s-a întâmplat cu Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiției

Potrivit DNA, în perioada 2005 - 2007, printr-un şir de acte nelegale, reprezentanţii Poştei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a statului român în proprietatea privată a companiei Imopost Developments SA, demers în care au fost implicaţi cei doi miniştri, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a favoriza societatea, prin schimbarea situaţiei juridice a imobilului.

VEZI și: Cine se laudă că i-a făcut dosar lui Mazăre: ”Nu Băsescu a fost”

Tudor Chiuariu a fost acuzat de procurori că în calitate de ministru al Justiţiei, prin încălcarea obligaţiilor prevăzute de actele normative, a avizat proiectul HG nr.377/2007, consfinţind definitiv trecerea imobilului în domeniul privat al statului, prin aceasta obţinându-se un avantaj patrimonial în favoarea SC Imopost Developments SA, constând în dreptul de proprietate asupra unui imobilul din calea Victoriei nr. 133-135, ceea ce a cauzat statului român un prejudiciu în valoare de 4,9 milioane euro.

Tudor Chiuariu a dat aviz favorabil proiectului de HG 377/2007, prin care era modificat statutul juridic al imobilului, deşi angajaţii de la Direcţia de avizare acte normative din cadrul MJ nu fuseseră de acord cu acel aviz.

Hotărârea de Guvern prin care Executivul cedează 13% din acțiuni Portului Constanța nu are nevoie de avizul Ministerului Justiției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel