Bodu: AVAS trebuie să-l revoce pe Liviu Voinea pentru a nu mai critica pe banii celui criticat

sebastian bodu
sebastian bodu

Europarlamentarul PDL, Sebastian Bodu, solicită AVAS să îl revoce imediat din funcția de membru al Consiliului de Administrație al Eximbank pe Liviu Voinea,  pentru a putea critica statul pe banii lui, nu pe banii celui criticat.

În opinia europarlamentarului, criticile aduse de Liviu Voinea, membru al Consiliului de Administrație al Eximbank, Tratatului fiscal la care România a aderat anul trecut, sunt neavenite, fiind vorba despre un acord internațional unde nu se aplică clauze individuale.

"Solicit AVAS să dispună revocarea imediată din funcția de membru al Consiliului de Administrație al Eximbank a d-lui Liviu Voinea, de unde încasează câteva mii de euro pe ședință, după care acesta va fi liber să critice orice și oriunde, atâta vreme cât o va face pe banii lui și nu pe banii celui criticat. Constat zilele acestea cum diverși analiști, mai mult sau mai puțin economici, critică proiectul final al Tratatul Fiscal la care România a aderat cu ocazia Summit-ului European din 8 decembrie 2011. Acest tratat a fost convenit de către toate părțile prezente, fără rezerve și fără clauze individuale aplicabile doar uneia sau unora dintre ele. De altfel, astfel de clauze nu sunt specifice tratatelor internaționale, unde ești sau nu ești parte, iar dacă devii pe parcurs, aderi in corpore la prevederile tratatului în speță", se arată într-un comunicat de presă al eurodeputatului.

Sebastian Bodu susține libertatea de exprimare, dar nu poate accepta ca cei, care se interpun prevederilor unui tratat internațional cu cele mai aprige critici, să reprezinte statul într-o funcție remunerată.

"În aceste condiții, consider că Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) trebuie să dispună revocarea imediată din funcția de membru al Consiliului de Administrație al Eximbank a d-lui Liviu Voinea, de unde încasează câteva mii de euro pe ședință, chiar și când nu se duce. După care dl. Liviu Voinea va fi, desigur, liber să critice orice și oriunde, atâta vreme cât o face pe banii lui și nu pe banii celui criticat. Menționez în final că administratorii unei societăți comerciale nu sunt angajați ai societății, deci ai Eximbank. Ei reprezintă în cadrul societății interesele acționarului care i-a numit în acea funcție - în cazul de față statul român prin AVAS - iar funcția în speță este exercitată în temeiul unui mandat esențialmente revocabil", conchide Sebastian Bodu.

La conducerea Eximbank se află Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, iar o eventuală îndepărtare a sa din funcția pe care o deține ar prejudicia statul, întrucât contractul său prevede clauze de reziliere avantajoase pentru președintele CA.

Liviu Voinea este membru neexecutiv în CA al Eximbank și, potrivit informațiilor din presa ultimei campanii prezidențiale, dacă Mircea Geoană ar fi devenit președinte, l-ar fi desemnat pe acesta premier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel