Bodu, atac la Becali: Se simte inutil la Bruxelles, nu știe să înjure într-o limbă străină

sebastian bodu
sebastian bodu

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu critică, într-o scrisoare adresată bucureștenilor, decizia PNL de a-i oferi lui Gigi Becali un loc pe listele USL la alegerile parlamentare, ignorând acele laturi "care nu l-ar califica pe acesta nici măcar pentru rolul de șef la o stână de oi". Bodu îi  îndeamnă, de asemenea, pe destinatarii scrisorii să nu-l voteze pe finanțatorul Stelei, rugându-i să nu aducă "acum în Parlamentul României și zerul mahalalei politice", notând faptul că Becali vrea să renunțe la mandatul de europarlamentar, pentru că la Bruxelles se simte inutil, atât timp "cât nu știe nici măcar să înjure într-o limbă străină" sau "câtă vreme în plen declarațiile se fac doar pentru statistici".

Potrivit lui Sebastian Bodu, scrisoarea sa adresată bucureștenilor nu este "una politică", deoarece nu a scris-o nici în calitate de membru PDL, nici de europarlamentar PPE, ci în calitate de "cetățean european", care își dorește o altfel de clasă politică. Europarlamentarul democrat-liberal susține, în cadrul scrisorii, că orice vot al bucureștenilor pentru USL, va fi un vot pentru Gigi Becali, indiferent de colegiul în care vor vota.

Iată textul integral al scrisorii semnate de Sebastian Bodu 

"Scrisoare deschisă către bucureșteni

Dragi cetateni europeni ai Bucurestiului,

Va scriu aceste randuri ca urmare a deciziei PNL de a-i oferi lui Gigi Becali un loc pe listele USL, probabil in colegiul 25 din sectorul 6 (in zona stadionului Ghencea). Trecand peste orice fel de criterii politice si civice cu privire la desemnarea candidatilor, ignorand faptul ca Gigi Becali si-a sporit considerabil averea pe seama statului (printr-un schimb de terenuri cu armata), ignorand jignirile, injuraturile, circul si, in general vorbind, laturile care nu l-ar califica pe acesta nici macar pentru rolul de sef la o stana de oi, in orice alt stat membru UE, PNL ii face onoarea de a-l propune pentru fotoliul de deputat in Parlamentul Romaniei.

S-a spus prin mass-media ca aceasta miscare a liberalilor incalca toate principiile care ar trebui sa stea la baza desemnarii unui candidat, cel putin in ceea ce priveste un partid responsabil, care a condus Romania atat inainte de 1945 cat si dupa 1990. Aceasta nominalizare incalca insa nu doar principiile, intre care primul ar trebui sa fie bunul simt, ci chiar minima logica politica. Personal nu cred in argumentul ca o candidatura a lui Gigi Becali este necesara pentru a anihila candidatura lui Dan Diaconescu, mai ales ca acesta din urma nu va candida in acelasi loc cu Gigi Becali, deci nu vor fi adversari si, conform sondajelor pe partide, ambii ar putea ajunge parlamentari. Oricum, un partid care isi respecta electoratul nu aduce in locul unui circ un altul si mai rasunator, pentru ca nu ar face decat sa tranforme intr-o si mai mare masura scena politica intr-un circ total.

Personal am doua motive pentru care am dreptul sa scriu aceasta scrisoare. Primul este acela ca am fost singurul, poate, care l-a infruntat pe Gigi Becali, cu legea in mana, pentru datorii fiscale de zeci de milioane de euro neplatite de ani de zile. Aceasta actiune mi-a atras un val de injuraturi si invective in stilul care l-a consacrat. Al doilea motiv este acela ca ii cunosc foarte bine activitatea in Parlamentul European. Aceasta este, evident, 0. Ba chiar minus pentru ca Gigi Becali a venit, in cei trei ani si jumatate de cand este europarlamentar, de…3 ori la Bruxelles sau Strasbourg (dintre care, prima data, la sesiunea de investitura si, ultima data, pentru ca avea Steaua un meci prin apropiere).

Daca cineva si-a pus intrebarea de ce nu mai vrea Gigi Becali sa isi continue mandatul de europarlamentar o sa ii raspund eu: pentru ca Gigi Becali nu exista in Parlamentul European. Cata vreme acolo nu sunt jurnalisti care sa alerge cu camerele video dupa el, cata vreme nu stie nici macar sa injure intr-o limba straina, cata vreme in plen declaratiile se fac doar pentru statistici, pentru ca nu exista dezbateri (acestea avand loc doar in comisiile de specialitate, pe marginea rapoartelor legislative), Gigi Becali se simte inutil la Bruxelles.

Dragi cetateni europeni ai Capitalei Romaniei,

Aceasta scrisoare nu este una politica. Nu o scriu nici in calitate nici de membru PDL si nici de europarlamentar PPE. Este doar o scrisoare de la un cetatean european ca si dumneavoastră. Un cetatean european care vrea ca clasa politica sa arate altfel. Stiu ca exista o nemultumire foarte mare fata de politicieni, in general. Dar raspunsul la aceasta nemultumire nu este in nici un caz Gigi Becali. De aceea nu va pot spune din capul locului sa il votati pe X sau pe Y pentru ca este mai bun decat Z. Nici eu nu i-as vota decat pe foarte putini. Vreau doar sa va adresez rugamintea sa nu il votati pe Gigi Becali. Votati pe oricine altcineva sau nu votati pe nimeni. E destul ca exista incompetenta, chiul si dezinteres fata de actul legislativ. Nu aduceti acum in Parlamentul Romaniei si zerul mahalalei politice.

Dragi cetateni europeni din Bucuresti,

Nu exista, asa cum spun teoriile politice, locuri eligibile. Cunosc si eu sondajele de opinie si stiu care este scorul partidelor sau, mai bine zis, al aliantelor politice si electorale. Ma adresez aici tuturor bucurestenilor si nu doar celor din sectorul 6, pentru ca votul fiecarui bucurestean este esential pentru a bloca transformarea Parlamentului Romaniei intr-un spatiu becalizat. Indiferent in ce colegiu electoral sunteti inscris, un vot pentru USL este un vot pentru Gigi Becali, deoarece acest sistem de votare este unul proportional. Cu alte cuvinte, votul dumneavoastra se duce intr-o palarie mai mare si el este impartit apoi intre toate colegiile din Bucuresti. Asadar, alegand candidatii USL, indiferent in ce colegiu din Capitala, il votati implicit si indirect si pe Gigi Becali.

Sebastian Bodu

P.S. Stiu ca aceasta scrisoare va declansa o avalansa de injuraturi si jigniri la adresa mea. Nici o problema, deja le cunosc. Fata de mine Gigi Becali nu mai are ce sa spuna, le-am auzit pana acum pe toate. De mai multe ori."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel