Bodog, o dă la pace cu Arafat: Conflict ARTIFICIAL. Nu putem spune la TV

smurd
smurd

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că speră ca la sfârșitul acestui an să poată veni primele ambulanțe achiziționate de către Ministerul Sănătății în baza unui protocol semnat cu Ministerul de Interne, respectiv, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Eu nu am nicio problemă. Achiziția (de ambulanțe, n.r.) se poate face la Ministerul de Interne, la Ministerul Sănătății. În momentul de față, Ministerul Sănătății are capacitatea să facă achiziția și bugetul va fi tot la Ministerul Sănătății. Noi vom plăti aceste ambulanțe fără probleme. Sper ca la sfârșitul anului să vină primele ambulanțe, a afirmat Bodog.

Ministrul a subliniat că are "toată determinarea" și că s-a aplecat cu toată atenția asupra acestui subiect. El a explicat că procedura a demarat la începutul acestui an, pe baza unui acord anterior încheiat între Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne (IGSU), dar a fost contestată și scoasă de pe SEAP de către IGSU, la solicitarea Agenției Naționale de Achiziții Publice considerând că sunt unele inadvertențe între contract și caietul de sarcini.

Bodog o dă la pace

El a precizat că instituția pe care o conduce a făcut un nou protocol pe care l-a înaintat Ministerului de Interne și pe care este sunt gata să-l semneze, dacă și Ministerul de Interne este de acord.

Dacă domnul secretar de stat Raed Arafat vine cu o altă propunere legală care să scurteze această procedură, eu sunt deschis și putem să o rezolvăm prin dialog și cred că acest conflict este artificial, la fel ca și motivele invocate, a adăugat Bodog.

Ministrul Sănătății a mai subliniat că luni se va întâlni cu ministrul de Interne și "probabil" și cu premierul Sorin Grindeanu, pentru a discuta despre acest subiect.

"Nu vreau să spunem pe postul de televiziune că mor pacienții și că nu sunt ambulanțe. Numai la Timișoara s-au cumpărat patru ambulanțe de către Consiliul Județean, împărțite egal între IGSU și Serviciul de Ambulanță. Există ambulanțe, nu suntem în situație de colaps, dar am toată disponibilitatea să rezolv această problemă și să demarăm procedura de achiziție de ambulanțe în condiții legale, pentru ca procedura să nu poată fi contestată de nimeni (...), a mai spus ministrul Florian Bodog, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel