Profesorii cu doctorate plagiate nu vor mai preda la Academia de Poliție, anunță Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că profesorii cu teze de doctorat plagiate nu vor mai preda la Academia de Poliție.

Potrivit Agerpres, ministrul a declarat că modificările legislative ce vor urma le interzic profesorilor de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București să mai predea la unitatea de învățământ din Nordul Capitalei dacă se dovedește că tezele de doctorat ale lor sunt plagiate.

„Există mecanisme legale, instituționale care au această obligație și, de altfel, sunt în evaluarea CDNATCU (n.r., Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare).

Unele, trei la număr, au fost declarate plagiate, altele sunt în evaluare, cu siguranță, profesorii de la Academia de Poliție care, Doamne ferește, ar avea teza plagiată, demersurile pe care noi le facem, o să vedeți în lege, vor preciza exact: nu mai pot preda la Academia de Poliție, dacă au avut o teză care s-a dovedit a fi plagiată”, a transmis Lucian Bode, de la Palatul Victoria.

Cooperare între Ministerele Educației și Afacerilor Interne pentru modificări

„Mulțumesc pentru cooperarea dintre Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne”, a continuat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în timpul aceleiași conferințe de presă. „E o cooperare care s-a soldat cu măsuri responsabile, profesioniste și adecvate cu privire la organizarea Academiei de Poliție. Practic, la nivel de licență, din șase facultăți rămân două. Facultatea de Arhivistică va intra în lichidare. În următorii doi ani va mai școlariza în lichidare”.

„La nivel de doctorat intră în lichidare cele două școli doctorale, Școala Doctorală de Drept înființată în anul 1997, precum și școala doctorală de Ordine și Siguranță Publică înființată în anul 2002.

La Academie se mai oferă doar diplome postliceale, de licență și master

„În concluzie, Academia de Poliție va pregăti ofițeri profesioniști pe diverse specialități, la nivel de licență, la nivel de master profesional și, foarte important, precum orice universitate din România va acorda atenție nivelului de calificare 5, nivelul colegilor de învățământ terțiar nonuniversitar, postliceal cu alte cuvinte”, a mai explicat ministrul Educației. „Deci, Academia de Poliție va avea absolvenți cu calificări de licență, nivel 6, și calificări de master, nivel 7”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel