Boc: Vrem un penitenciar realizat în parteneriat public-privat

boc2
boc2

România este acum la momentul zero din punctul de vedere al proiectelor realizate în parteneriate public-private, a declarat astăzi premierul Emil Boc, prezent la o conferinţă Forum Invest pe această temă.

„Acum suntem în momentul zero, avem legislaţie, dar avem nevoie de impulsul final. Rolul primordial este al Guvernului", a spus Boc, citat de Adevarul.

„Vrem şi un peniteciar în parteneriat public-privat. Trebuie să avem curaj să deschidem investiţiile în parteneriate public-private în toate domeniile, în cultură de exemplu şi altele care par imposibile în acest sistem", susţine premierul.

El a arătat că România are nevoie de proiecte în parteneriate-public private de zeci de miliarde de euro.

Premierul a enumerat aici hidrocentrala Tarniţa de peste un miliard de euro, reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă şi proiectul AGRI, prin care gazele lichefiate azere vor veni în România prin Georgia.

Totodată, la capitolul infrastructură, vor fi construite în acest sistem tronsoanele de autostradă Sibiu-Piteşti şi Comarnic-Braşov.

Boc a amintit şi intenţia Guvernului de a construi spitale de urgenţă în parteneriat cu mediul privat, în marile oraşe ale ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel