Boc: Ponta şi-a creat probleme ca să aibă despre ce discuta

emil_boc
emil_boc

Fostul premier Emil Boc afirmă despre decizia Guvernului de a limita salariile directorilor din companiile de stat că premierul Victor Ponta "şi-a creat probleme ca să aibă de ce discuta".

Autor: Laura Galescu

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează ordonanţele de Guvern privind plafonarea salariilor şefilor companiilor de stat şi impozitarea cu 85 la sută a salariilor compensatorii ale membrilor fostelor comisii din care s-a înfiinţat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Emil Boc a răspuns că Guvernul ar fi trebuit să menţină încă un an sau doi prevederile care limitau salariul directorilor din companiile de stat la nivelul salariului unui secretar de stat.

"Domnul Ponta şi-a creat probleme ca să aibă de ce discuta. Eu, când eram la Guvern, am impus plafonarea (salariilor - n.r.) tuturor directorilor de companii naţionale la nivelul salariului unui secretar de stat. Dacă ar fi menţinut această soluţie, nu am fi intrat astăzi în acest circ, le mărim, le micşorăm în fiecare zi. Cum trei ani s-a putut păstra soluţia plafonării la nivelul unui secretar de stat a salariilor directorilor de companii, cred că se mai putea menţine un an sau doi, până România parcurgea definitiv perioada de criză economică", a spus Emil Boc.

Guvernul a decis, în urmă cu o săptămână, printr-o ordonanţă de urgenţă, să limiteze salariile directorilor din companii de stat la un nivel reprezentând de şase ori salariul mediu brut în ramura respectivă.

Premierul Victor Ponta a arătat că decizia de limitare a salariilor directorilor din companii de stat va fi aplicată odată cu publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial, iar contractele deja încheiate pot fi renegociate fără însă să existe "un instrument coercitiv", explicând că "ce s-a încheiat, s-a încheiat".

De asemenea, numărul de membri din cadrul Consiliului de conducere a ASF va fi redus, iar salariile compensatorii vor fi impozitate cu 85%, astfel de plăţi, în cuantum net de câte 230.000 net, fiind deja acordate pentru trei foşti membri ai CSA, a afirmat premierul Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel