Boc refuză un al doilea referendum

EMIL BOC - DECLARATII - CLUJ
EMIL BOC - DECLARATII - CLUJ

Fostul premier Emil Boc, condamnă propunerea lui Eugen Nicolăescu  de organizare a unui al doilea tur de scrutin al referendumului pentru demiterea președintelui, numind-o neconstituțională.

Actualul primar al orașului Cluj consideră propunerea de efectuare a unui al doilea referendum una împotriva legii, argumentând că textul Constituției spune clar că nu este permis decât un singur scrutin, nu două. Mediafax relatează că Emil Boc a declarat, într-o conferință susținută joi, că numai o persoană care nu cunoaște prevederile Constituției poate cere desfășurarea unui al doilea referendum. "Cine vorbește de al doilea referendum în prelungirea primului nu cunoaște textul Constituției, care e foarte clar și explicit și spune că se organizează un singur referendum pentru demiterea președintelui și nu două. Orice soluție propusă de acest fel este neconstituțională și nu are acoperire nici în textul legii fundamentale și nici în legea în vigoare", a declarat fostul președinte al Partidului Democrat Liberal(PDL).

Emil Boc  a răspuns  declarațiilor liderului Partidului National Liberal, Eugen Nicolăescu, care a declarat necesară continuarea primului scrutin de referendum. "Dacă până acum legislația nu a fost dusă până la capăt, trebuie s-o ducem până la capăt și atunci să rezolvăm problema în spiritul legislației corecte și nu cum ni s-ar părea nouă că e bine", opinează Eugen Nicolăescu. Acesta mai susține că dacă Curtea Constituțională va invalida referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, rămâne doar o singură soluție: aceea de a consulta populația îintr-un al doilea tur de scrutin. "Eu cred că o singură cale are Parlamentul și anume să constate că nu e simetrie juridică între alegerea președintelui și demiterea președintelui, că este nevoie să fie completată legislația, în sensul de a se finaliza și demiterea cu un al doilea tur de scrutin, un al doilea referendum, indiferent câți se vor prezenta la vot, așa cum este la al doilea tur de scrutin la alegerea Președintelui și să se continue referendumul cu al doilea tur de scrutin.", a precizat liderul PNL, citat de RFI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel