Boc: E nevoie de un nou acord cu FMI pentru a opri lăcomia politicienilor

emil_boc
emil_boc

Fostul premier Emil Boc spune că noul acord cu FMI al României este și o modalitate de a-i responsabiliza pe politicienii români, explicând că una dintre cauzele crizei este lăcomia politicienilor.

”Din punctul meu de vedere, România are nevoie de un nou acord cu FMI, cel puţin pentru a convinge definitiv politicienii români că nu te poţi întinde mai mult decât ţi-e plapuma. Practic, una din cauzele care au generat criza economică rezidă din lăcomia politicienilor de a arunca cu bani publici pe pomeni electorale, pentru a fi realeşi”, a declarat Emil Boc, miercuri, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Primarul din Cluj-Napoca a precizat că argumentele sale sunt valabile în toată Uniunea Europeană, pentru că măsurile populiste sunt larg răspândite.

Unii economiști au susținut zilele acestea, în contextul vizitei la București a delegației FMI condusă de directorul Christine Lagarde, că România nu are nevoie de un nou acord. Logica economică a acestora este diferită de cea a lui Emil Boc, economiștii spunând că un alt acord nu face decât să-i lipsească de responsabilitate pe politicienii români, care văd Fondul drept o plasă de salvare, o poliță de asigurare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel