Boc: Dezbaterea bugetului, abuz fără precedent și bătaie de joc

Emil Boc
Emil Boc

Emil Boc, primarul Clujului, susține că scoaterea amendamentelor PDL din dezbaterile parlamentare legate de buget reprezintă "un abuz fără precedent, un atac și o bătaie de joc la adresa democrației". El a adăugat că "nici în cea mai neagră dictatură nu se întâmpla așa ceva". 

Emil Boc a spus, miercuri, într-o conferință de presă, că fiecare parlamentar reprezintă un colegiu uninominal, iar a refuza dezbaterea problemei din colegiul respectiv în Parlament "este o bătaie de joc la adresa democrației din România".

"Scoaterea amendamentelor PDL de la dezbateri este un abuz fără precedent, niciun Parlament din lume nu poate scoate din dezbatere amendamente depuse de parlamentari. A refuza dezbaterea reprezintă un atac fără precedent la adresa democrației parlamentare din România. Este o bilă extrem de neagră cu privire la ce înseamna democrație parlamentară și dezbatere publică. Fiecare parlamentar reprezintă un colegiu uninominal, iar a refuza dezbaterea problemei din colegiul respectiv este o bătaie de joc la adresa democrației din România. Nu am mai întâlnit așa ceva, refuzul dezbaterii este inacceptabil. Nici în cea mai neagră dictatură nu se întâmplă asemenea proceduri, e de neconceput așa ceva", a spus Boc, potrivit pe surse.ro. El a afirmat ca atitudinea grupurilor parlamentare ale PDL, care au părăsit plenul Parlamentului, este pe deplin "legitimă și corectă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel