Boc, despre criza din Educație: Premierul trebuie să-și asume răspunderea

Premierul Victor Ponta, prin cele două nominalizări neprofesioniste la Educație, a generat cea mai gravă criză din sistem, drept pentru care trebuie să-și asume răspunderea, a declarat, marți, la Cluj-Napoca, președintele PDL, Emil Boc.

Demisia ministrului Educației, Ioan Mang, reprezintă „simbolul incompetenţei şi amatorismului Guvernului Ponta", iar PDL a fost singurul partid care a cerut demisia acestuia pentru faptul că a plagiat din alte opere, articole de specialitate, a declarat președintele democrat-liberalilor, Emil Boc.

Acesta a ținut să precizeze că ”avem o lege a Educației extrem de performantă”, însă actualul Guvern Ponta o joacă la ”ruleta rusească”.

„Cel care trebuie să-şi asume răspunderea este primul ministru, Victor Ponta, pentru că a generat cea mai gravă criză din educaţie. Pe de-o parte, a avut două nominalizări complet neprofesioniste şi pe de altă parte a lăsat educaţia în prag de bacalaureat în interimat. Avem o Lege a Educaţiei extrem de performantă, dar astăzi e jucată la ruleta rusească de Guvernul Ponta. Victor Ponta să-şi asume public răspunderea pentru incapacitatea de a propune românilor un guvern competent. Înainte de formarea guvernului Ponta a declarat că va propune cel mai cinstit şi competent guvern din istoria României. De fapt, a propus cel mai incompetent şi cel mai corupt guvern din istoria României", a precizat Emil Boc la Cluj-Napoca, citează Adevărul.

Ministrul Educației, Ioan Mang a solicitat să fie eliberat din postul de ministrul al Educației, potrivit anunțului făcut, marți seară, de către premierul Victor Ponta, acesta precizând că a acceptat cererea de demisie, pentru a-i permite lui Mang să "restabilească adevărul" în urma acuzaţiilor de plagiat.

Conducerea Ministerului Educației va fi asigurată de către ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop,  urmând ca un alt ministru să fie nominalizat în termenul legal de 45 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel