Boc, atac la Ponta privind vizita în China: Pentru shopping nu trebuia să ia o aeronavă

Fostul premier Emil Boc consideră îndreptățite criticile președintelui Traian Băsescu aduse premierului Victor Ponta, privind vizita pe care acesta a întreprins-o în China, susținând că "pentru shopping" prim-ministrul nu trebuia să ia o aeronavă, ci putea merge "privat, cu Turkish Airlines".

Întrebat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, cum comentează criticile preşedintelui Traian Băsescu la adresa vizitei în China a premierului Victor Ponta, fostul lider al PDL, Emil Boc a răspuns: "L-a criticat pe Ponta pentru că nu a văzut nimic concret. Mi se pare firesc. Nu a plecat cu niciun mandat, nu a venit cu niciun proiect. Pentru shopping nu trebuia să ia o aeronavă să meargă în China, se putea duce şi privat, cu Turkish Airlines", a adăugat Emil Boc, citează Mediafax.

De asemenea, chestionat și în legăturaă cu afirmațiile premierului Ponta, potrivit cărora nu avea nevoie de mandat pentru vizite, fostul prim-ministru a declarat: "Asta e capacitatea de înţelegere a unui prim-ministru care nu ştie să citească Constituţia, când spune că preşedintele este şeful statului nu spune că este şeful statului doar în raport cu UE şi nu în raport şi cu alte ţări din lume. Atâta înţelege, atâta poate, ce să-i faci, nu ai altă alternativă", a mai spus Boc, precizând, ulterior, bilanțul vizitei sale întreprinse în China în timpul mandatului său de premier: cinci proiecte mari care sunt, în continuare, pe agenda Guvernului, şi anume investiţiile de la hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti, Centura de Sud a Capitalei, podul de la Brăila, investiţiile de la Rovinari şi Turceni, aflate în fază de finalizare, şi un proiect stabilit cu prim-ministrul chinez.

"Comisiile mixte de la Ministerul Economiei au lucrat şi pregătit investiţiile care sper să se concretizeze, inclusiv cea de la Tarniţa-Lăpuşteşti, care a fost unul dintre proiectele de bază pe care le-am stabilit, pe lista scurtă, în memorandumul dintre guvernele României şi Chinei", a menţionat Emil Boc.

Pe 4 iulie, președintele Traian Băsescu declara la o televiziune că un parteneriat strategic între România și China este sortit eșecului, din pricina tehnologiilor diferite, iar turneul asiatic întreprins de premierul Victor Ponta este unul "catastrofal" din punct de vedere al imaginii și al eficienței. Mai mult, șeful statului a spus că plecarea primului-ministru fără mandat “nu ar trebui tolerată”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel