Boala care nu dispare nici cu restricţiile pandemice. Medicii, avertisment: Verificaţi dacă sunteţi vaccinat. Riscaţi infecţii la creier sau pneumonii FATALE

Fotografie creată de Max Mishin, de la Pexels
Fotografie creată de Max Mishin, de la Pexels

Mai multe boli au dispărut de când a început pandemia, însă un virus extrem de contagios a rămas prezent, în ciuda restricţiilor stricte şi a distanţării sociale.

Este vorba de virusul varicella-zoster, care provoacă vărsatul de vânt. În Australia, regiunea Queensland, a provocat peste 10.000 de cazuri doar în 2021, scrie ABC.net.

Rata de reproducere este de 1 la 13, ceea ce înseamnă că o persoană infectată poate transmite virusul altor 13 persoane, în funcţie de nivelul imunitar. Departamentul sanitar din Queensland spune că virusul se transmite cu mare uşurinţă celor care nu au mai fost infectaţi, dar şi celor care nu s-au vaccinat împotriva acestui virus. 

Prin comparaţie, numărul cazurilor de gripă a scăzut de 6047 în 2020 la 296 în 2021, în aceeaşi zonă. 

Robert Booy, expert în boli infecţioase la Universitatea din Sydney, transmite că cifrele vorbesc de la sine în ceea ce priveşte transmisibilitatea virusului. 

"Rata de reproducere este între 3 şi 13. Asta înseamnă că o persoană infectată poate infecta la rându-i între 3 şi 13 persoane. Eforturile de distanţare socială şi fizică devin, practic, ineficiente în faţa unui virus care se transmite atât de uşor", a declarat expertul, conform sursei citate.

Vărsatul de vânt se transmite prin contact, dar şi aerogen sau prin contactul cu fluidele care ies din bubele provocate de această boală.  

Avertisment: Adulţii pot face infecţii la creier

 

Clare Walker, secretar al Asociaţiei Medicilor din mediul rural din Queensland, transmite că este important ca toată lumea, dar mai ales femeile însărcinate, să verifice dacă sunt vaccinate împotriva acestui virus. 

"Este cu noi de mult timp şi va mai fi, probabil, pentru la fel de mult timp. Nu este un virus de care vom scăpa. Tocmai de aceea, este important să verificăm dacă sunt copii mai mari, adolescenţi, adulţi tineri, care au avut boala şi care nu s-au vaccinat în copilărie. Mergeţi la medicul de familie, verificaţi-vă istoricul. 

E foarte important, pentru că adulţii pot face encefalită, o infecţie în creier adică, sau pot avea pneumonii severe, care pot fi fatale", a declarat Walker. 

"Evitaţi petrecerile de infectare"

 

Dr. Booy a reiterat un avertisment al autorităţilor către părinţii care încearcă, în mod intenţionat, să îşi infecteze copiii. 

"Sunt rare cazurile în care vedem oameni care vor să îşi infecteze copiii, dar ele există. Mă bucur, însă, că oamenii au înţeles că aceste virusuri pot fi periculoase pentru copii, mai ales la vârste fragede", a spus el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel