Boagiu: "Victor Ponta nu mă poate intimida "

anca-boagiu
anca-boagiu

Anca Boagiu, vicepreședintele PDL, a precizat, astăzi, că premierul Victor Ponta ,,nu are nicio şansă” să o intimideze prin plângerea penală pe care a depus-o împotriva ei.

,,Victor Ponta crede ca mă poate intimida prin plângerea penală depusă împotriva mea. Nu are nicio şansă. Nu va putea niciodată să intimideze, să manipuleze şi să batjocorească milioanele de români din ţară. Lui Victor Ponta îi este frică de faptul că va trebui să răspundă pentru dezastrul în care a adus economia. Reamintesc faptul că l-am dat în judecată pe Victor Ponta pentru subminarea economiei naţionale. Personajul acesta a distrus ţara în doar şapte luni. Trebuie oprit până nu o va distruge de tot!”, a susţinut ea într-un comunicat de presă, potrivit NewsIn, citat de Adevărul.

Anca Boagiu  a adăugat ,,Din respect pentru opinia publică, precizez că singurul raport pe care îl recunosc făcut asupra activităţii mele de ministru este raportul Curţii de Conturi, un document public, în care activitatea instituţiei pe care am condus-o este apreciată. Nu recunosc raportul făcut de politrucii lui Victor Ponta în baza căruia mi s-a făcut plangerea penală”.

,,Iată ce spune raportul Curţii de Conturi din anul 2010. 'Realitatea a dovedit că, atunci când a existat o voinţă politică reală, începând de la nivelul Ministerului Transporturilor, s-a realizat o îmbunătăţire semnificativă a legislaţiei specifice, chiar dacă cu întârziere de ani de zile, cu efecte pozitive în ceea ce priveşte diminuarea vulnerabilităţilor esentiale ale construcţiei de autostrăzi. Astfel, s-a urgentat şi fluidizat procedura exproprierilor pentru cauza de utilitate publică, a fost aprobată utilizarea unui contract cadru, conform unor condiţii contractuale ale FIDIC, au fost aprobate standarde de cost, s-a urgentat procedura de descărcare de sarcină arheologică a culoarelor autostrăzilor, au fost semnate, în anul 2010, protocoale între Ministrul Transporturilor şi Prefecţii judeţelor, în care a fost afirmată voinţa comună de a colabora pentru realizarea şi urgentarea proiectelor de construcţie de autostrăzi şi drumuri naţionale, s.a.m.d.” (extras din Raportul Curţii de Conturi din anul 2010)'”, se arată în comunicatul de presă al ARD, potrivit Adevărul.

Guvernul a depus o sesizare la Departamentul Naţional Anticorupţie  împotriva fostului ministru al Transportului, Anca Boagiu, şi  împotriva fostei şefe ANRMAP, Cristina Trăilă. Ele sunt acuzate că ar fi acordat, în mod ilegal, facilităţi omului de afaceri Nelu Iordache în contractele de achiziţii publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel