BNR scoate pe piaţă o monedă cu tema Desăvârşirea Marii Uniri - Henri Mathias Berthelot

Luni, 22 aprilie, Banca Naţională a României va lansa o nouă monedă în circuitul numismatic, în ediţie limitată. Tema în este bătută moneda din argint este Desăvârşirea Marii Uniri - Henri Mathias Berthelot. Chiar dacă valoarea nominală a monedei va fi de 10 lei, preţul de achiziţie va fi cu mult mai mare. 

Aversul monedei redă conacul generalului Berthelot din comuna Fărcădinul de Jos, în prezent General Berthelot, judeţul Hunedoara, inscripţia în arc de cerc 'ROMANIA', valoarea nominală '10 LEI', stema României şi anul de emisiune '2019', reiese dintr-un comunicat al Băncii Naţionale a României, remis Agerpres. Pe spatele monedei se vor găsi portretul lui Henri Berthelot, inscripţiile în arc de cerc 'HENRI MATHIAS BERTHELOT' şi anii între care a trăit '1861-1931'. 

Noile monede, în ediţie limitată 

Acestea vor fi confecţionate din argint şi vor fi ambalate în capsule din metacrilat transparent. În plus, vor fi însoţite la achiziţie de broşuri de prezentare redactate în trei limbi: română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 350,00 lei. 

Potrivit BNR, monedele din argint au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel