EXCLUSIV  BNR, plan pe 100 de ani. Adrian Vasilescu: S-a întâmplat o minune - VIDEO

BNR
Descriere foto: BNR

Banca României are 138 de ani. Cum a evoluat în ultimii 100 de ani de la Marea Unire ne-a dezvăluit Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

”România a terminat ciclul de dinaintea celui care a început în 1918 în triumf. România, care era o fâșie de pământ sub curbura Carpaților - fără Basarabia, fără Bucovina, fără Transilvania, fără Banat, fără Dobrogea - și cu vreo 7 milioane de locuitori s-a clasat pe locul 11. O spune un grup de cercetători americani care a făcut o analiză globală a anului 1913, ultimul an de pace, și au luat toată lumea la puricat. În Europa au găsit 19 țări care erau semnificative. După noi era Turcia, pe urmă țările la care ne uităm noi acuma ca la niște sfinți: Grecia, Suedia, Finlanda, Norvegia, Danemarca. Toate țările astea ne priveau de jos.” a explicat Vasilescu într-un interviu pentru DCNews.

”Acum suntem pe locul 17 sau, mai bine zis, am fost pe locul 17 pentru că s-a întâmplat o minune: am depășit Grecia. (...) În 2017, cu PIB-ul ăsta rapid, am depășit Grecia. Acum suntem pe 16, la început de nou ciclu secular. Viitorul nu se ghicește, viitorul se construiește! Fiecare fâșie de viitor se lasă moștenire și când se va trage linie peste 100 de ani vor vedea urmașii noștri. Dar acum, noi suntem obligați să ne uităm așa: ne uităm la harta Europei, ne uităm la tabloul PIB-ului și vedem că am ajuns pe locul 16, dar înaintea noastră sunt 9 țări cu populație mai mică decât a României, dar cu PIB mai mare.” a mai spus Adrian Vasilecu.

Consilierul BNR a mai primit și o întrebare scurtă, cu răspuns de Da sau Nu: Vi se pare că avem un plan pentru următorii 100 de ani?

Ce a răspuns Adrian Vasilescu, dar și alte considerente privind poziția României în Europa și cum putem să ne-o îmbunătățim, aflați din interviul video de mai jos:

VIDEO

 

Vezi și:  Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, la DCNewsTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24