BNR, INTERVENȚIE pe creșterea salariilor: Să ia o PAUZĂ!

Valentin Lazea, economistul şef al Băncii Naţionale a României (BNR), consideră că salariul minim net de 300 de euro pe lună este sustenabil pentru economia României și creșterea acestuia ar trebui să ia o pauză. 

”Un salariu minim net de circa 300 euro pe luna este, probabil, sustenabil pentru economia Romaniei şi contribuie la diminuarea decalajului dintre cei mai bogaţi şi cei mai săraci români, însă creşterea sa ulterioară ar trebui să reflecte creşteri ale productivităţii muncii, care în multe domenii se lasă aşteptate. De asemenea, s-ar situa prea aproape de salariul mediu pe economie, făcând neatractivă acumularea de experienţă şi de calificări şi nu prezintă certitudinea că reprezintă salariul real, având în vedere că multe plăţi se fac suplimentar, netransparent, pentru a evita plata taxelor şi impozitelor. Chiar şi la acest nivel relativ modest, 300 euro, ar putea reprezenta o barieră la intrarea pe piaţa muncii a multor şomeri şi tineri insuficient calificaţi. În concluzie, creşterea salariului minim a fost utilă şi necesară, dar ar trebui să ia, deocamdată, o pauză”, a declarat Valentin Lazea, pentru Agerpres. 

În şedinţa de Guvern din 26 octombrie, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că salariul minim brut pe ţară va creşte la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, de la 1.450 de lei în prezent.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel