BNR a lansat o nouă monedă

Banca Naţională a României a lansat în circuit numismatic o monedă din aur având ca temă "Istoria aurului – Buzduganul regelui Ferdinand I", un simbol al puterii regale adoptat începând cu 1920.

Aversul monedei redă un detaliu al buzduganului regelui Ferdinand I, inscripţia „ROMANIA", stema României, valoarea nominală „10 LEI" și anul de emisiune „2016".

Reversul monedei prezintă portretul regelui Ferdinand I și inscripția ,,REGELE FERDINAND I".

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 500 monede din aur.

[citeste si]

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare este 395,00 lei (474 lei cu TVA).

Monedele din aur cu tema storia aurului – Buzduganul regelui Ferdinand I au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Buzduganul ca simbol al puterii regale a fost adoptat de regele Ferdinand în 1920, după ce regele precedent, Carol I, folosise ca simbol al puterii un baston de mareşal.

Pe buzdugan erau reprezentate patru statuete de ţărănci în costume naţionale, ce reprezentau Vechiul Regat, Transilvania, Basarabia şi Bucovina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel