BMW, producție întreruptă din cauza Bosch. Despăgubiri

bmw
bmw

Producătorul auto Bayerische Motoren Werke AG (BMW) va solicita despăgubiri de la grupul german Robert Bosch GmbH care nu a reuşit să livreze componentele necesare fabricării unor modele, inclusiv cel mai vândut sedan - BMW 3 Series - ceea ce a provocat oprirea producţiei în Germania, Africa de Sud şi China, transmit DPA şi Bloomberg. 

Deficitul de coloane de direcţie furnizate de Bosch, cel mai mare furnizor de componente din lume, a forţat BMW să limiteze producţia de vehicule la diverse fabrici din Germania, în timp ce la uzinele din Tiexi (China) şi Rosslyn (Africa de Sud) a fost extinsă perioada de întrerupere a producţiei, a afirmat şeful de achiziţii al producătorului auto german, Markus Duesmann. 

Bosch a anunţat că lucrează intens cu BMW pentru a minimaliza impactul întreruperii producţiei. 

Purtătorul de cuvânt al BMW, Michael Rebstock, a afirmat: "La acest moment nu putem spune când va fi reluată producţia, firma va decide şi alte reduceri de producţie dacă va fi nevoie. Purtătorul de cuvânt a descris impactul financiar drept "gestionabil" dar nu a avansat o cifră. "Un grup de lucru se ocupă de soluţionarea acestei probleme", a precizat Rebstock. 

Luna aceasta, BMW a anunţat că îşi va majora semnificativ capacitatea de producţie pe plan global şi va investi în vehiculele electrice, în dorinţa de a domina piaţa de automobile de lux. 

BMW cade pe locul doi

BMW a pierdut anul trecut titlul de cel mai mare producător de automobile de lux din lume în favoarea Mercedes-Benz, încheindu-şi dominaţia de peste un deceniu. Brandul BMW a anunţat recent că vânzările sale au crescut cu 5,2% în 2016, la 2.003.359 autoturisme, cu aproximativ 80.000 mai puţine decât Mercedes, divizia de automobile de lux a grupului german Daimler, care a livrat 2.083.888 vehicule, un avans de 11,3% faţă de 2015. Pe locul trei în topul producătorilor de automobile de lux s-a clasat Audi, care a livrat anul trecut 1,87 milioane de vehicule, în creştere cu 3,8% faţă de 2015. 

Până la sfârşitul lui 2018, vor fi lansate 40 de modele noi sau restilizate, a anunţat directorul general Harald Krüger. Acesta a precizat că în următorii cinci ani capacitatea de producţie a BMW va creşte la aproximativ trei milioane de vehicule pe an, de la 2,4 milioane în prezent, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel