BMW lansează modelul mini. Va fi produs în altă țară

Grupul auto german BMW AG şi compania chineză Great Wall Motor au anunţat un parteneriat pentru producerea modelului electric Mini în China, transmite AP. 

Acordul a fost semnat luni, în timpul vizitei în Germania a premierului chinez Li Keqiang. 

Ar fi pentru prima dată când modelul Mini este produs în afara Europei. Primul model electric Mini urmează să fie lansat în 2019, fiind fabricat la principala fabrică a BMW din Oxford, Anglia. China a fost în 2017 a patra mare piaţă pentru modelul Mini, cu 35.000 de vehicule livrate. 

BMW şi Great Wall au înfiinţat o societate mixtă, numită Spotlight Automotive Ltd, care va produce şi vehicule electrice pentru brandul Great Wall. 

Piața chineză, luată la țintă 

Şi alţi producători auto, cum ar fi General Motors, Volkswagen AG şi Nissan Motor, au anunţat planuri similare cu partenerii lor chinezi pentru a produce diverse modelele electrice. 

Great Wall, cu sediul în Baoding, în apropiere de Beijing, vinde anual peste peste un milion de SUV-uri. 

Anul trecut, vânzările BMW pe piaţa chineză au crescut cu 11,3%, fiind al doilea producător de automobile premium din China după Audi, divizie a Volkswagen. Atât BMW, cât şi rivalul Mercedes-Benz mizează pe faptul că pot produce noi automobile electrice pe baza designului convenţional al vehiculelor, în pofida scepticilor care susţin că este nevoie de o abordare mai radicală pentru a face faţă concurenţei venite din partea Tesla şi a altor start-up-uri. 

În paralel, autorităţile de la Beijing şi-au propus ca automobilele electrice şi cele hibride să reprezinte o cincime din vânzările de automobile în 2025 şi pentru a-şi atinge acest obiectiv intenţionează să relaxeze prevederile cu privire la înfiinţarea de societăţi mixte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel