BMW, Daimler, Audi, Porsche și Ford, cooperare fără precedent

Constructorii auto germani BMW, Daimler, Audi şi Porsche, împreună cu producătorul auto american Ford au anunțat înființarea unei societăți mixte, care, până în 2020, va pune la punct o reţea europeană de staţii de încărcare rapidă pentru vehiculele electrice. 

Companiile au semnat un memorandum de înţelegere care prevede construirea, din anul 2017, de borne de încărcare "ultra-rapide" în aproape 400 de locaţii din Europa, în ceea ce ar urma să constituie o "cooperare fără precedent între constructorii auto pentru a crea o reţea de reîncărcare pentru toate mărcile auto".

Reţeaua se va baza pe tehnologia de încărcare de tip Combined Charging System (CCS), care permite o încărcare rapidă de până la 350 de kilowaţi. Reţeaua este destinată să deservească toate vehiculele echipate cu tehnologia CCS, precum şi pentru a facilita adoptarea vehiculelor electrice în Europa.

"O infrastructură de încărcare ultra-rapidă este importantă pentru adoptarea de către masa consumatorilor şi are potenţialul de a transforma posibilităţile pentru automobilele electrice", a declarat preşedintele director general de la Ford, Mark Fields.

"Intenţionăm să creăm o reţea graţie căreia clienţii noştri nu vor avea nevoie decât de o pauză de cafea pentru a-şi reîncărca vehiculele pentru o călătorie pe distanţe lungi", a declarat, la rândul său, preşedintele Audi, Rupert Stadler.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel