Blue Air "suflă" în ceafa TAROM

Operatorul low-cost local Blue Air și linia aeriană națională TAROM se luptă pentru pentru a doua poziție în topul transportatorilor aerieni din România. 

Blue Air a transportat, în primul semestru al acestui an, 1,42 de milioane de pasageri, cu 82% mai mulţi comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015, pe fondul introducerii a 25 de noi rute în acest an şi extinderii flotei, potrivit unui comunicat primit la redacție. 

În 2016, Blue Air a investit considerabil în flotă, iar începând cu această vară compania operează cu 26 de aeronave, o creştere masivă având în vedere că acum doi ani Blue Air opera cu nouă aeronave. Din totalul de 26 aeronave, 17 au interiorul modernizat, restul urmând să intre într-un proces de modernizare în următoarea perioadă", a precizat operatorul aerian.  Blue Air a depăşit TAROM, care deţine o flotă compusă din 23 de aparate, mai precizează operatorul low-cost.

În prezent, Blue Air se află într-o competiţie pe piaţa românească a transportului aerian low-cost cu compania ungară Wizz Air care domină piaţa. Compania maghiară a transportat anul trecut 4,5 milioane pasageri pe piața românească.

[citeste si]

Însă cele două companii încep să fie concurate, pe piaţa românească, de unul dintre giganţii transportului aerian low-cost de pe plan mondial, Ryanair, care a anunţat intrarea puternică pe aeroporturile din România, vizând inclusiv curse interne.

Despre Blue Air

Blue Air si-a inceput activitatea acum 11 ani, in prezent operand peste 70 de rute in Belgia, Cipru, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Romania, Suedia si Spania. Compania are 6 baze operationale, in Bucuresti, Bacau, Cluj-Napoca*, Iasi, Larnaca si Torino. (*baza se deschide in octombrie) Blue Air a primit certificarea IATA Operational Safety Audit (IOSA) din partea International Air Transport Association (IATA) pentru standarde exceptionale de operare si este membru cu drepturi depline IATA.

Rute Blue Air:

- din Bucuresti: Barcelona, Birmingham, Bologna, Bruxelles, Castellon, Catania, Cluj-Napoca, Koln Bonn, Florenta, Dublin, Glasgow, Hamburg, Iasi, Larnaca, Liverpool, Lisabona, Londra, Lyon, Madrid, Malaga, Milano Bergamo, Milano Linate, Napoli, Nisa, Paris, Roma, Stockholm, Stuttgart, Torino, Valencia

- din Bacau: Bologna, Bruxelles, Catania, Dublin, Liverpool, Londra, Madrid, Milano Bergamo, Roma, Torino

- din Cluj-Napoca: Birmingham, Bucuresti, Dublin, Iasi, Liverpool, Timisoara

- din Constanta: Atena, Milano Bergamo

- din Iasi: Barcelona, Bruxelles, Bucuresti, Cluj-Napoca, Koln Bonn, Londra, Paris, Roma, Timisoara

- din Larnaca: Atena, Bucuresti, Londra, Salonic - din Sibiu: Stuttgart

- din Torino: Alghero, Atena, Bacau, Berlin, Bucuresti, Bari, Catania, Ibiza, Lamezia Terme, Londra, Madrid, Menorca, Napoli, Palma de Mallorca, Pescara, Roma

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel